L’Ajuntament de Pallejà impulsa aquest mes de novembre diferents treballs de tala selectiva i reducció del sotabosc a la finca de Can Salabert (a la fotografia) . Formen part del Projecte de gestió forestal estratègica del Baix Llobregat i tenen el suport i el finançament de la Diputació de Barcelona.

La finca de Can Salabert, on es porten a terme els treballs, forma part de la interfície urbana i forestal de Pallejà. Bàsicament es farà una tala selectiva d’una part de l’arbrat i la reducció del sotabosc, aconseguint així una disminució del material combustible i de la capacitat de propagació d’un possible incendi, una iniciativa més necessària que mai atesos els freqüents episodis de sequera que viu Catalunya. La gestió forestal permetrà millorar també l’estabilitat del bosc, retirant els arbres en risc evident de caiguda, així com potenciar la seva biodiversitat.

Els treballs estan supervisats pels Serveis tècnics de l’Ajuntament de Pallejà i per l’Oficina Tècnica de Previsió Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació de Barcelona.

Font: Ajuntament de Pallejà

Fotografia: Poblesdecatalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here