L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat l’Observatori de Gènere Metropolità. És una eina per recollir dades sobre la posició de les dones al mercat de treball i sobre els seus ingressos, la bretxa salarial i la pobresa.

Alguns dels indicadors més destacables son els de l’atur femení i la bretxa de gènere. Durat l’octubre d’enguany, el 56’5 % de persones en atur a la metròpolis de Barcelona, que inclou la majoria de municipis del Baix Llobregat, eren dones.

Els salaris continuen sent el principal indicador de desigualtat. La bretxa salarial se situa a l’entorn del 20 per cent, en concret en un 19’7 %, fet que representa que els homes cobren 6.367 euros anuals més que les dones per fer la mateixa feina. Les diferències  salarials augmenten com més edat tenen les persones que treballen. Tot i aquestes dades preocupants, la bretxa s’ha reduït tres punts percentuals respecte al 2018.

L’AMB, que presideix l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, informa que disposa d’un Pla d’actuació 2019-2023, que preveu treballar per aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i nenes, que és el que estableix el cinquè objectiu de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. En aquest sentit, l’AMB té present la perspectiva de gènere en les polítiques d’habitatge, ecologia i mobilitat i també en altres àmbits com ara el desenvolupament social i econòmic.

Font: AMB

Fotografia: Crític

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here