El concurs gastronòmic de TV3, “Joc de Cartes”, presentat per Marc Ribas, va dedicar el seu programa del dimecres,15 de desembre, al Baix Llobregat Nord, en concret a la zona situada al voltant del massís de Montserrat, coneguda també com el Montserratí. El programa va visitar quatre municipis:

  • Collbató: Can Llates va obrir fa uns vint anys. Núria Canals, sommelier i cap de sala, fa equip amb els seus pares a la cuina i considera que el restaurant és casa seva.
  • Castellví de Rosanes: el Mas Sunyol és una antiga casa pairal del segle XVI reconvertida en restaurant fa trenta anys per la família de l’actual cap de sala, Albert Almirall.
  • Sant Esteve Sesrovires: El Racó de Sant Esteve és propietat de Nadia Mestres. El local disposa d’una decoració inspirada en el cinema dels anys vuitanta.
  • Esparreguera: Flor de Sal, és un local amb més de tres dècades d’existència. El regenten tres germans, encapçalats per José Miguel García, que està al capdavant de la cuina.

El restaurant guanyador, Flor de Sal, d’Esparreguera, va obtenir un premi de 5.000 euros. En segon lloc, i a molt poca distància, es classificà Can Llates, de Collbató. El programa va tenir moments de crispació a causa de l’actitud polèmica de la representant del restaurant el Racó de Sant Esteve, que es va mostrar molt crítica amb la resta de concursants.  El concurs es basa en el fet que cada participant vota la resta de restaurants en categories com l’espai, la cuina , el menjar, el servei o el preu, tot i que el vot decisiu és el de presentador. Aquest capítol sobre el Baix Llobregat Nord es va gravar aquest estiu. Malgrat la inesperada polèmica, ha estat una bona manera de promocionar el turisme i la gastronomia als voltants de Montserrat.

Font: CCMA

 

 

.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here