ElBaix.cat ha anat informant aquests dies de la difícil situació que viu l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.  A les denúncies del Comitè d’Empresa i d’En Comú Podem s’hi afegeix ara la del sindicat majoritari de Catalunya, CCOO.

CCOO del Baix Llobregat considera que la situació a l’Hospital és avui “insostenible”, a causa del fort creixement dels casos de COVID-19 i la caòtica gestió per part de la direcció del centre.

El sindicat atribueix el desgavell a la manca de planificació i a la nefasta gestió per part del Consorci Sanitari Integral, i, per extensió, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que encapçala el conseller de Junts, Josep María Argimon  (a la fotografia).

La pandèmia ha accentuat una situació que ve de lluny. El fet que el Govern de la Generalitat no hagi donat màxima prioritat al sistema sanitari, es troba en la base del fet, segons CCOO, que la realitat actual hagi impactat de manera molt directa a l’atenció primària del Baix Llobregat i, en particular, a l’Hospital Broggi.

CCOO recorda que aquesta instal·lació va ser conseqüència d’una llarga lluita dels moviments socials, veïnals i sindicals de la comarca i ara es mostra amb tota la seva cruesa com un exemple del deteriorament del sistema sanitari català, originat per les retallades i la manca d’inversions, de recursos i de suport a les persones que hi treballen durant els últims anys.

El sindicat afirma que ha emplaçat reiteradament a la direcció d’aquest centre sanitari a aplicar inversions i millores laborals, però els responsables de la gestió s’han negat sistemàticament a prendre mesures organitzatives, a reduir la temporalitat, a convocar noves places o a millorar contractes i les condicions laborals.

CCOO rebutja la suspensió de vacances i dies de lleure del personal d’infermeria durant les festes nadalenques i aposta per un sistema públic de salut, i per a que la sanitat pública, privada o concertada, pugui comptar amb mitjans humans i materials adients. Demana també que els responsables de l’Hospital prioritzin inversions per garantir la millor atenció possible a totes les persones malaltes de SARS-CoV-2 i també a les afectades per altres patologies. Alhora exigeix equips i mesures de protecció per a les treballadores i treballadors sanitaris.

Font: CCOO Baix Llobregat

Fotografia: metgesdecatalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here