L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’ha dotat d’un instrument per afavorir l’habitatge de lloguer assequible. Presidit per l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz ( a la fotografia amb Ada Colau i l’alcalde del Prat, Lluis Mijoler), aquest operador està participat en un 50 % pel sector públic (25 % AMB i 25 % Ajuntament de Barcelona, presidides totes dues institucions per l’alcaldessa Ada Colau) i en un 50 % pel sector privat (NICRent Residencial SL). Un cop realitzada una ampliació de capital, HMB començarà la primera fase de l’operació encaminada a construir 640 habitatges de lloguer assequible , per arribar als 4.500 habitatges en un termini de 6 a 8 anys.

Ara l’AMB proposa al Govern central modificacions en la normativa dels fons Next Generation i el Pla estatal d’habitatge , així com en l’IVA i l’impost de societats, per tal de poder optimitzar la tasca de HMB. L’objectiu és remoure determinats obstacles legals i impositius que podrien complicar la tasca de l’empresa de construir habitatge de lloguer assequible.

Una delegació de l’AMB ha proposat el canvis davant el Ministeri de Transports , Mobilitat i Agenda Urbana del Govern central i del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Font: AMB

Fotografia. Ajuntament del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here