Els partits de l’equip de govern d’Esparreguera, PSC i Esparreguera en Comú, van signar aquest dimecres amb Junts un acord de governança per al que resta de mandat (a la fotografia).

En base a l’acord es confereix al regidor Jordi Mestres, de Junts, una delegació especifica en els àmbits de la promoció econòmica i el medi ambient amb l’objectiu de crear una línia de subvencions per al foment de l’ocupació estable i un pla per a la substitució de l’amiant encara existent en immobles del municipi.

El pacte també manté les meses de treball de diàleg i cooperació política constituïdes en els dos darrers anys i la mesa de romanents municipals per acordar les properes inversions previstes per la primavera del 2022 així com l’estudi de millores en les ordenances fiscals i no fiscals vigents per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

L’acord ha estat valorat positivament per l’alcalde de la localitat, Eduard Rivas, pel portaveu de Esparreguera en Comú, Emmanuel Ortí, pel regidor de Junts per Esparreguera, Jordi Mestres i pel portaveu del PSC, Daniel Farriols. Tots han destacat que més enllà de les diferències polítiques que existeixen hi ha la voluntat de sumar en benefici de la ciutadania. En aquest sentit, Mestres ha aclarit que “tot i que seguim a l’oposició tindrem una cooperació més fluida i més participació amb l’equip de govern”.

El consistori d’Esparreguera esta format per 9 regidors del PSC i 2 d’Esparreguera en Comú, que formen el govern presidit per l’alcalde Eduard Rivas. L’oposició està integrada per 3 regidors d’ERC, 2 de la CUP, 1 de Ciutadans, 2 del grup E2031, 1 regidor no adscrit que va abandonar Ciutadans, i el regidor de Junts, que ara passa a estar en una situació intermèdia entre el govern i l’oposició.

Font: Ajuntament d’Esparreguera i PSC Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here