La decisió del Servei Català de la Salut de que Vallirana, igual que Cervelló, Corbera i La Palma de Cervelló, canviï d’hospital de referència està causant neguit entre els veïns i veïnes de la població. L’Hospital de Sant Boi passarà a ser el seu centre sanitari de referència en substitució de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí i de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues.

L’Ajuntament de Vallirana ha qualificat d’”imposició” el canvi d’hospital i ha acusat la Generalitat d’haver pres la decisió “de manera unilateral”, malgrat el rebuig de l’Ajuntament.

Malgrat els avantatges que la Generalitat anuncia, sobre les que elBaix.cat ja va informar, l’Ajuntament de Vallirana i bona part de la ciutadania no semblen massa convençuts.

L’Ajuntament ha fet al·legacions per incrementar el nombre d’expedicions de la línia d’autobús que s’hi habilitarà i ha demanat incorporar una parada al CUAP de  Sant Vicenç dels Horts. El consistori no vol que aquesta derivació suposi una disminució de la qualitat sanitària, tal com es va aprovar per unanimitat al Ple municipal del mes de juliol. En concret demana no iniciar la derivació fins que  la mobilitat no es pugui assegurar amb les mateixes garanties i serveis de transport públic actuals.

El canvi d’hospital està previst per d’aquí a pocs dies, durant el mes de gener de l’any 2022.

Font: Ajuntament de Vallirana

Fotografia de la Casa de la Vila de Vallirana: Vilapress.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here