Posicionament crític de Molins En Comú i de Molins Camina- Podem en el Ple de desembre en relació a dos aspectes de l’activitat del govern municipal encapçalat per l’alcalde  socialista Xavi Paz: la gestió de la Piscina Municipal durant l’any 2020 i l’exposició “Molins de 10-Molins 2030”.

Segons els Comuns, l’Ajuntament no té prou control de la concessió de la piscina municipal. Per aquest motiu va presentar diverses esmenes al dictamen de la Comissió Informativa de l’Àrea de servei a les persones per aprovar el tancament definitiu del desequilibri econòmic de la gestió de la Piscina Municipal de l’any 2020 i el reconeixement provisional del desequilibri econòmic per a l’any 2021. Totes han estat rebutjades per l’equip de govern, tot i que segons el regidor d’Esports, Ramon Sánchez, les esmenes “no quedaran llençades a la paperera, les tindrem en consideració”´.

La concessió presentava una previsió de dèficit de 800.000 euros a l’abril, però basada en una recuperació de l’activitat que ara s’ha vist qüestionada per les noves restriccions provocades per la revifada de la pandèmia. Per aquest motiu Molins En Comú reclama un nou Pla de Viabilitat, alhora que recorda que no qüestiona la gestió del club, sinó el control exercit per l’Ajuntament sobre la concessió, que implica un pressupost d 1’8 milions d’euros anuals i més de 30 contractes laborals. El portaveu de Molins En Comú, Gerard Corredera ( a la fotografia), va demanar “la creació d’una Comissió Informativa Especial per controlar la gestió de la piscina municipal”.

Els Comuns van votar també a favor d’una moció de la CUP de reprovació al govern municipal per l’ús de recursos públics a l’exposició “Molins  de 10-Molins 2030”. Tot i que aclareixen no estar d’acord amb les formes utilitzades pels cupaires, comparteixen, diuen, “el fons de la moció que critica l’ús partidista i propagandístic del govern en aquesta acció”.

Gerard Corredera opina que “els Objectius de Desenvolupament Sostenible es creen per trencar o canviar les dinàmiques que ens han fet arribar a l’emergència climàtica on estem instal·lats. Plantejar accions, que ja venen de la dècada dels noranta com a ODS i fer-ne un ús partidista ens sembla poc encertat”. El portaveu dels Comuns afegeix que “no entenem com es poden reescriure projectes sobre aquests objectius, molts dels quals no són ni competències municipals, per fer-ne un ús propagandístic”.

Font: Molins En Comú

Fotografia: Viu Molins de Rei

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here