El Ple del Consell Comarcal, celebrat el passat dia 24 de gener va decidir amb el vot a favor de tots els grups polítics , la creació de la Taula de Mobilitat del Baix Llobregat.

La Taula vol ser espai d’interlocució entre els municipis de la comarca i les administracions, entitats i empreses que gestionen mobilitat i/o infraestructures o serveis  vinculats a la mobilitat al Baix Llobregat.

Aquest nou organisme neix arran de l’Estudi de millora del transport públic per carretera, amb l’objectiu de fer seguiment de les millores proposades així com per estudiar i tractar, amb caràcter imminent, temes de mobilitat que afecten els municipis i que tinguin, preferentment, un àmbit comarcal.

La gestió de la mobilitat és molt complexa al Baix Llobregat: la comarca queda dividida entre els 22 municipis que formen part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) , que tenen delegades competències de gestió del transport públic per aquest organisme, i els 8 que no en són, i que es situen a la part nord de la comarca.

D’altra banda, les principals institucions vinculades a la mobilitat ( AMB, ATM, i el Departament de Territori de la Generalitat) compten amb òrgans assessors on ho són representats tost els interessos. Ara el que es vol, és evitar superposar un altre ens que dupliqui funcions.

La composició  de la Taula inclou representants de les administracions, entitats i empreses que gestionen mobilitat i/o infraestructures o serveis vinculats a aquesta qüestió, i a membres dels grups polítics comarcals. Les reunions ordinàries seran anuals i es crearan grups de treballs específics.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

Fotografia: Endolla Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here