El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat aposta per recuperar el bosc de ribera del terme municipal. Amb aquest objectiu, col·labora amb el grup Capreolus ( Grup de Recerca i Natura d’Olesa de Montserrat), en un projecte popular per eliminar la canya americana, una espècie invasora, de la llera del riu Llobregat al seu pas per Olesa. Aquest proper diumenge, dia 30 de gener, es farà una nova actuació, una plantada d’arbres oberta a la ciutadania a la zona de la resclosa de l’Areny del Molí ( a la fotografia). Aquesta activitat s’emmarca dins el projecte “Fot-li canya a la canya!”. També hi participen l’ADF i l’Associació ANDA del municipi veí d’Abrera.

El punt de trobada s’ha situat al Cementiri Vell (C. Obliqua) per sortir cap a la zona, a les 10 del matí.

La canya (Arundo donax) és una espècie exòtica invasora molt competitiva, perjudicial pel nostre ecosistema i de difícil eliminació. El projecte “Fot-li canya a la canya!” pretén afavorir la restauració del bosc de ribera al pas del Llobregat per Olesa. Es va iniciar l’any 2020.

Aquest any es comencen les actuacions que han de permetre restaurar el bosc de ribera de l’Areny del Molí. Un cop desbrossada una àmplia zona de dens canyar, s’ha estès una nova capa de terra superficial i es realitzarà la plantada d’una trentena d’àlbers de mida mitjana.

Àlex Benítez, membre del Grup Capreolus, expressa la seva satisfacció per poder portar a terme “un projecte d’aquesta magnitud” i declara que “esperem poder realitzar-ne més en els propers anys, i mica en mica poder anar recuperant el bosc de ribera del camí del riu i anar-li guanyant terreny a la canya”.

Font i fotografia: Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here