L’Ajuntament de Sant Just Desvern ha confiat al Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat la gestió del servei d’acollida i monitoratge que es realitza un cop al mes a la Penya del Moro.

La Penya del Moro és un petit turó de 276 metres d’alçada situat dins el terme municipal de Sant Just, dins el Parc de Collserola, en un punt limítrof amb Sant Feliu de Llobregat. Dalt el turó es troben un poblat ibèric i les restes d’una torre medieval.

L’Ajuntament de Sant Just Desvern, conscient de l’alt valor patrimonial i paisatgístic de l’indret i de la seva capacitat per explicar l’evolució del paisatge , la flora i la fauna de la zona, va impulsar fa uns anys aquest servei d’acollida dels visitants, que té lloc un cop al mes a través de la presència d’una especialista en turisme i patrimoni que adapta les seves explicacions a l’interès dels visitants, que és divers.

Collserola en general, i en concret l’espai de la Penya del Moro, reben una afluència considerable de visitants, tant excursionistes a peu o en bicicleta que passen pel lloc, com persones que pugen interessades en veure l’indret. En els moments més durs de la pandèmia, en ple confinament perimetral, molts veïns i veïnes de Sant Just i Sant Feliu van convertir la Penya del Moro en un dels punts de destinació de les seves caminades. Molta gent va conèixer l’indret en aquells moments; en canvi, per als habituals de Collserola sempre ha estat un punt de referència.

Ara, la gestió del servei, implantat per l’Ajuntament de Sant Just, ha estat encarregada al Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

EL CECBLL també gestiona les visites al Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera els caps de setmana i el funcionament quotidià del Centre Cívic Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat.

Font: CECBLL

Fotografia: Consorci de Turisme del Baix LLobregat

 

 

 

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here