Possible nou cas de violència masclista. Ens podríem trobar davant el primer feminicidi d’aquest any a Catalunya.

Els Mossos d’esquadra han detingut aquest dissabte un home com a presumpte autor de la mort de la seva parella a Martorell. Sobre les 11 del matí,  la Policia Local de Martorell ha rebut un avís per una discussió en un domicili de la localitat. Quan la patrulla hi ha arribat, ha localitzat una dona morta i un home ferit, de 52 anys, que ha quedat detingut. El presumpte agressor ha estat traslladat a un centre hospitalari. Els Mossos estan investigant els fets com si es tractés d’un cas de violència masclista.

El jutjat d’instrucció número 1 de Martorell, que estava de guàrdia, ha obert una causa, tot i que la investigació la realitzarà el jutjat de violència contra la dona, segons ha informat el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya.

Agents de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Sud dels Mossos d’esquadra, amb seu a Sant Feliu de Llobregat, han obert diligències per esclarir els fets. La investigació està oberta i sota secret d’actuacions.

L’Ajuntament de Martorell ha condemnat el presumpte assassinat de la dona i ha destacat el “bon servei” de la Policia Local, que ha permès una “ràpida descoberta i la detenció del presumpte homicida”. Un grup de veïns i veïnes de la ciutat s’han congregat amb espelmes davant l’Ajuntament, encapçalats per l’alcalde Xavier Fonollosa i pel Col·lectiu Feminista  de Martorell, per guardar un minut de silenci com a mostra de repulsa pels fets (a la fotografia). L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol. En d’altres municipis propers també han tingut lloc concentracions de protesta.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha traslladat el seu condol a familiars i amistats i ha afirmat al seu compte de Twitter: “No descansarem fins erradicar la violència masclista de tot arreu”.

Font: ACN

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here