La cantant d’Olesa de Montserrat, Chanel Terrero, no haurà de modificar la lletra de la cançó SloMo amb la que representarà a Espanya en el proper festival d’Eurovisió que tindrà lloc a Torí.

Davant les crítiques rebudes per la lletra de la cançó, en la que hi havia sectors que hi veien continguts o expressions masclistes, el tema va arribar a l’Observatori d’Igualtat de RTVE , ja que la cadena de televisió va supeditar qualsevol possible modificació de la composició a la decisió d’aquest organisme

Ara, Concepción Cascajosa, presidenta de l’Observatori, ha considerat que “ha de prevaldre la llibertat de creació” i ha anunciat que “no s’ha d’intervenir en el tema, al tractar-se d’una polèmica sobrevinguda”.

Així doncs, SloMo serà la cançó que representarà a RTVE a Torí sense cap modificació en la seva lletra, després d‘haver aconseguit una polèmica victòria al Benidorm Fest sobre les interpretacions de Las Tanxugueiras i Rigoberta Bandini. El grup gallec ha manifestat que Chanel  “agradi més o agradi menys, cosa que pot ser que generi controvèrsia, és una dona que interpreta un producte”, tot afegint que “en tot cas, les fletxes haurien d’anar cap a qui va fer la lletra; ella només interpreta”.

El PSOE va assegurar que la lletra de SloMo podia fer referència a “la prostitució femenina” i el Bloc Nacionalista Gallec (BNG)  va opinar que “el sistema  perpetua la cosificació de les dones” després de criticar la cançó. La cantant Alaska, en canvi, va declarar que “si no t’agrada la cançó, no la consumeixis”, i va afegir “no és un problema d’opinió, l’opinió és lliure”.

Més enllà de la polèmica, l’artista olesana va triomfar dilluns al Festival de Cançao 2022 de Portugal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here