L’empresa d’automòbils SEAT, que té les instal·lacions principals a Martorell, va acabar l’any passat amb unes pèrdues de 233 milions d’euros. Els resultats milloren els de l’any 2020 quan va perdre 339 milions, fet que suposa una reducció de les pèrdues del 31’2 %.

Segons l’empresa, l’any passat es van produir dos fets negatius: la pujada de preus dels components i primeres matèries, i el desabastiment de xips i semiconductors que, tal com va informar en el seu moment elBaix.cat, van obligar fins  i tot a aturar la producció a la fàbrica de Martorell.

SEAT va facturar, l’any 2021, 9.614 milions d’euros, un 4’5 % més que en l’exercici anterior, que es va veure greument afectat per la pandèmia. L’empresa va vendre 471.000 vehicles entre Seat i Cupra, un 10’3% més que l’any abans. La producció va pujar fins les 423.597 unitats. La marca Cupra ( a la fotografia)  va ser una de les causants de la millora en les vendes. Els models Seat Ibiza, Seat Arona i el Cupra Formentor van ser els cotxes més demanats.

La publicació d’aquestes xifres es produeix quan s’està negociant el Conveni col·lectiu amb els sindicats.

Font: SEAT

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here