L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat informa de les dades facilitades pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat sobre l’atur registrat durant el mes de març a la comarca.

El passat mes de març hi havia al Baix Llobregat 37.358 persones aturades, un 9’4 %, 103 menys que el mes passat, fet que representa una petita disminució del 0’3 %. En relació al mateix mes de l’any 2021 la reducció ha estat molt més important, del 26’1 %. Si comparem aquests dades amb les de Catalunya, podem veure que el Baix Llobregat es situa per sota de la mitjana d’atur registrat al conjunt del país, que és del 10’0 %.

Per  municipis, com sempre, Martorell amb un 12 % i Sant Vicenç dels Horts , amb un 11’6 %, són les localitats amb més atur. I també com sempre, Sant Just Desvern registra la xifra més baixa, amb un 5’4 %. La capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, es situa per sota de la mitjana del Baix Llobregat, amb un 8’4 %.

Però aquest mes també cal destacar a nivell global que l’impacte de la reforma laboral s’ha traduït amb un considerable increment dels contractes indefinits. Durant el darrer mes s’han signat a l’Estat espanyol 513.000 contractes indefinits, un increment del 148 % en relació a març de l’any 2021. S’ha arribat al nivell més elevat de contractació indefinida, un 30’73 % del total de contactes. Caldrà esperar a veure la traducció d’aquestes dades generals a la comarca.

CCOO de Catalunya ha destacat els 93.143 contractes indefinits registrats al país que suposen un increment del 154’1 %; en canvi, els 158.184 contractes temporals representen una baixada del 2’6%. El sindicat conclou que “quan han passat tres mesos des de l’aprovació de la reforma laboral, el seu efecte sobre la qualitat de l’ocupació sembla evident”.  I afegeix que a Catalunya, “el 37’1 % dels contractes signats el mes de març han estat indefinits cosa que suposa un augment de prop de 20 punts en relació a l’escenari anterior”.

Fonts: Observatori Comarcal del Baix Llobregat i CCOO

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here