El passat divendres, 22 d’abril, la Sala Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramon Fernández Jurado de Castelldefels va acollir la presentació oficial del projecte “De l’hort a la taula: implementació tecnològica de valor Km.0”. Sorgeix d’un conveni impulsat pels Ajuntaments de Castelldefels, Gavà i Begues a través de les seves regidories de Promoció d’Economia Local.
El projecte està emmarcat en el programa “Treball, Talent i Tecnologia” (TTT) de la Diputació de Barcelona i vol impulsar la transformació digital mitjançant la consolidació de la cadena de valor de l’alimentació i la indústria auxiliar vinculada a la ciutat, fomentant aliances estratègiques dels principals actors públic-privats del territori i en col·laboració i coordinació amb els tres ajuntaments.
Tots tres municipis s’han posat d’acord a l’hora d’impulsar polítiques i serveis per ajudar a transformar digitalment la cadena de valor de l’alimentació, que inclou empreses i persones vinculades als sectors de la producció d’aliments , transport i logística especialitzada, empreses fabricants, consultories especialitzades, investigadors especialitzats, canal HORECA, etc.
El programa dissenyat conjuntament incorpora itineraris per a digitalitzar a les persones que treballen en empreses de la cadena de valor de l’alimentació i itineraris per tal que les empreses vinculades incorporin elements tecnològics i digitals que les facin més competitives.
A l’acte de presentació ( a la fotografia) hi van participar l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, la de Gavà, Gemma Badia, el tinent d’alcalde de Begues, Jordi Montaña, i la diputada de Comerç de la Diputació de Barcelona, Ana Maria Martínez. Óscar Carrión, expert en restauració i director de Gastrouni, va presentar la ponència “Reptes i oportunitats per al comerç i la restauració en l’era digital”.
Font: Ajuntament de Castelldefels