El Teatre Monumental de Mataró va acollir aquest dilluns, 11 de juliol, l’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi 2022. La cerimònia, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, va ser presentada per la periodista Mònica Terribas i el locutor Justo Molinero.

L’acte tenia un interès especial per al Baix Llobregat: rebien el guardó un dels fundadors de la Unió de Pagesos, Lluís Parés, defensor insubornable del delta del Llobregat i el Parc Agrari, i el germans Muñoz, Estopa (a la fotografia), el grup musical de Cornellà.

El fet que els Estopa fossin escollits per intervenir en nom de les entitats guardonades va fer possible que pronunciessin un discurs carregat de contingut. Van agrair la feina de sanitaris i professors, demanant que se’ls valori. “Reivindiquem una sanitat pública, que s’ocupa de tothom independentment de si tenim calés o no” van afirmar. Pel que fa al professorat van denunciar els intents de provocar “debats estèrils que no contribueixen a millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya”” i van afegir:  “Reivindiquem una educació pública de qualitat per a tothom, que no deixi enrere a ningú”.

Els dos germans de Cornellà van advocar per una “Catalunya solidària amb els més febles, oberta, igualitària, plural, mestissa i cosmopolita, una terra autèntica d’acollida que sigui un exemple a tot el món”. Van voler compartir el guardó “amb les persones que volen un futur digne, més ecològic i més democràtic”

Els components d’Estopa van acabar el seu discurs, una autèntica declaració de principis progressista,  amb un “Visca Cornellà, visca el Baix Llobregat i visca Catalunya!”. Una intervenció per fer tancar la boca als intransigents que van criticar que se’ls hi atorgués la Creu de Sant Jordi.

Font: TV3

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here