El presumpte autor de 9 incendis al Prat de Llobregat produïts entre el 18 de juliol i el 2 d’agost va ingressar a presó aquest passat dilluns, 15 d’agost, de manera provisional i sense fiança, segons van informar els Mossos d’Esquadra en un comunicat.

La Policia Local del Prat va detenir per primera vegada el sospitós el 28 de juliol gràcies a la descripció d’alguns testimonis; se’l va localitzar en un mirador d’avions amb cremades a les mans i tres encenedors a sobre. Detingut per un suposat delicte d’incendi forestal, el Jutjat va decretar la llibertat amb càrrecs. Però  el 10 d’agost, després d’haver provocat presumptament altres incendis, un dispositiu de localització i vigilància entre els Mossos i la Policia Local del Prat va facilitar que el sospitós s’entregués a les autoritats.

Una vegada informada la Fiscalia i el Jutjat d’instrucció número 3 del Prat se’l va arrestar a la casa de la seva exparella, on s’havia amagat,  i l’endemà la jutgessa va decretar presó provisional, comunicada i sense fiança.

Els incendis van cremar contenidors al nucli de la ciutat, 3.130 metres quadrats de canyes i matolls en terreny urbà, molt  a prop del Parc Nou, i 342 de terreny forestal, afectant la seguretat de l’Aeroport del Prat i l’àrea de Reserva Natural de la Ricarda, dins l’espai protegit del Delta del Llobregat.

L’Ajuntament del Prat està treballant en noves solucions per evitar que terrenys de zones urbanes potencialment perillosos cremin davant els avisos i estats d’alerta que s’estan produint durant l’estiu. Pròximament es realitzaran cremes prescrites amb la col·laboració dels Bombers de la Generalitat.

Fonts. Mossos d’Esquadra i Ajuntament del Prat de Llobregat

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here