El Ple de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat (a la fotografia) del 21 de desembre, ha aprovat per unanimitat el Pla d’Acció per a l’Emergia Sostenible i el Clima (PAESC) que preveu la reducció d’un 55% de les emissions de gasos amb efecte hivernacle el 2030 i arribar a la neutralitat energètica el 2050. La proposta va ser presentada pel Tinent d’alcalde de polítiques mediambientals i comunitàries, Claudio Carmona, d’En Comú Movem Cornellà.

L’any 2018 Cornellà es va adherir al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia, l’acord que va promoure la Unió Europea el 2015 que contemplava l’elaboració de plans locals de reducció de gasos amb efecte hivernacle. El PAESC de Cornellà té com a objectiu aconseguir aquesta reducció amb actuacions transversals, en el camp de la generació d’energia , l’urbanisme , la mobilitat i la gestió de residus.

Claudio Carmona va afirmar que “Aquest pla és un full de ruta de Cornellà per lluitar contra el canvi climàtic i definir polítiques municipals, amb la implicació de la ciutadania , per aconseguir la reducció de  les emissions de CO2 i millorar l’autonomia energètica del municipi”.

Segons el Tinent d’alcalde d’En Comú Movem Cornellà, “el pla que hem aprovat recull la recent contractació municipal d’electricitat verda 100% certificada i adaptar tots els edificis i equipaments municipals i la via pública a les tecnologies més eficients i sostenibles, i també ens obliga a millorar la qualitat de vida de la ciutadania dels barris de Sant Ildefons i Fontsanta, on caldrà fer actuacions específiques per rehabilitar-ne els edificis , i a materialitzar una xarxa de transport públic que sigui una alternativa real al cotxe”.

Carmona també va proposar al Ple l’aprovació d’un conveni i amb l’AMB per instal·lar plaques fotovoltaiques d’autoconsum al pavelló esportiu de Sant Ildefons, que també va aconseguir la unanimitat dels grups municipals.

Font: En Comú Movem Cornellà

Fotografia: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here