Joan Manuel Serrat s’ha acomiadat dels escenaris amb una gira que ha culminat amb els tres concerts celebrats al Palau Sant Jordi de Barcelona ple de gom a gom, el darrer dels quals va tenir lloc aquest passat divendres, 23 de desembre. La gira portava per títol: “El vici de cantar. 1965-2022”.

I és que el 4 de maig de 1965, Serrat, amb 21 anys, va pujar per primera vegada a un escenari; en concret al del Centre Cultural l’Avenç (a la fotografia), a l’actual teatre Joan Brillas, d’Esplugues de Llobregat. Va ser presentat pel popular locutor de ràdio Salvador Escamilla, que unes setmanes abans l’havia portat al seu programa “Radioescope” de Ràdio Barcelona.

Serrat va actuar tot elegant i amb corbata, acompanyat de dos membres més dels “Setze Jutges”, Joan Ramon Bonet i Remei Margarit. Serrat era el jutge número 13.

El Noi del Poble Sec va interpretar algunes de les seves primeres cançons, com “El mocador”, “Ella em deixa” o “La mort de l’avi”. I també  “Una guitarra”, amb la que va tancar el recital d’aquest divendres. Faltaven encara 10 anys per a que morís el dictador Francisco Franco. Aquella Nova Cançó que naixia agafaria una projecció popular llavors inimaginable i jugaria un paper destacat en la lluita per les llibertats nacionals i democràtiques. I la carrera de Serrat com a compositor i cantant, que va tenir aquella primera fita a Esplugues, s’allargaria gairebé sis dècades, fins aquest divendres. Gràcies Joan Manuel!

Font: Rafael Tapounet (Epe.es) i La Vanguardia

Fotografia: Jordi Udina (La Vanguardia)

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here