La sequera que estem vivint, vinculada a l’emergència climàtica, obliga les administracions a adoptar mesures urgents i de futur.

El volum d’aigua regenerada de l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha multiplicat per 15, i ha passat de 3’8 hm cúbics a 56 hm cúbics en els últims 4 anys (2018-2022).

Un 20% dels recursos destinats al consum d’aigua potable del territori metropolità, que inclou bona part del Baix Llobregat, ja provenen de la regeneració.

El passat dijous, 26 de gener, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, i el vicepresident de l’Àrea d’Ecologia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Eloi Badia, van visitar el punt des d’on s’està aportant aigua regenerada  al riu Llobregat (a la fotografia), per ser captada per l’ETAP de Sant Joan Despí i potabilitzada.

L’ACA i l’AMB també estan aportant aigua regenerada al canal de la dreta del riu, per assegurar el bon estat de les activitats del Parc Agrari del Baix Llobregat.

La dessalinització, que tantes crítiques va rebre de l’oposició de CIU, quan el Govern d’esquerres de la Generalitat la va impulsar, i la reutilització, han endarrerit 6 mesos l’entrada en alerta per sequera. En els propers sis anys la Generalitat a través de l’ACA preveu duplicar la producció d’aigua dessalinitzada i la regeneració.

Font i fotografia: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here