Alarma a Junts per Catalunya per possibles incorporacions de candidats i militants del partit de Laura Borràs a ERC. Jordi Turull, secretari general de Junts, va declarar durant el Consell Nacional del partit celebrat aquest dissabte, 4  de març, a Vilalba dels Arcs (a la fotografia), que molts dels seus candidats i candidates “han rebut trucades i visites i els han ofert de tot perquè no es presentin amb nosaltres”. Segons informa el digital ElMon, Turull  “malgrat que no ho hagi dit explícitament, es referia a Esquerra Republicana” amb qui “està enfadat per aquest aspecte”.

Turull va acusar ERC de “traspassar allò ètic i legal” i va voler deixar clar que els candidats de Junts “no estan en venda”.

El toc d’atenció de Jordi Turull arriba després que comencin a transcendir alguns casos de candidats o militants de Junts que fitxen per ERC. Al Baix Llobregat, fa un parell de setmanes, ERC de Sant Vicenç del Horts va anunciar que qui fou cap de llista de Junts a les eleccions municipals del 2019 en aquell municipi, Dani Ribas, formarà part de la candidatura dels republicans.

A Sant Feliu de Llobregat és probable que l’històric militant de CIU, Manel Carrión, que durant anys va representar aquest partit a l’Ajuntament de la capital de la comarca, sigui ara un dels candidats d’ERC a les eleccions del 28 de maig. De fet, els rumors s’han disparat quan en una enquesta d’intenció de vot encarregada per ERC s’ha preguntat per la valoració de tots els caps de llista i també, únicament, per la dels regidors actuals d’ERC i per la de Manel Carrión.

Aquestes fugues s’afegeixen a les que Junts està patint a la comarca cap a candidatures d’àmbit local o de l’entorn del PEdCAT,  encapçalades pels actuals regidors Ramon Sánchez ,a Molins de Rei, i Laia Flotats, a Sant Just Desvern. Queda per aclarir si aquestes candidatures es quedaran com a estrictament locals o si es sumaran a les que impulsen el PEdCAT i Centrem, a través de la plataforma Ara Pacte Local. Laia Flotats, ja va participar aquest passat dissabte, 4 de març, a la convenció municipalista d’Ara Pacte Local. Tot i això, a Martorell, la ciutat del Baix Llobregat més important governada pels postconvergents, l’actual alcalde Xavier Fonollosa es presentarà dins les llistes de Junts per Catalunya, tal com va informar elBaix.cat.

La situació contrasta amb la que s’està produint a Barcelona on les enquestes indiquen que la irrupció de Xavier Trias com a candidat de Junts pot comportar una fuga de vots més que notable de la llista republicana, encapçalada per Ernest Maragall, cap a Junts. La darrera enquesta coneguda baixa la previsió de regidors d’ERC dels 10 del 2019 a només 5, la meitat,  i situa l’alcaldia en un frec a frec entre l’actual alcaldessa Ada Colau i l’exalcalde convergent Xavier Trias.

Fotografia: Junts per Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here