Era evident que la decisió del Bloc Olesà d’abandonar el seu espai polític tradicional per a incorporar-se a les llistes de la CUP tindria conseqüències.

El passat divendres, 3 de març, es presentava a Olesa de Montserrat el partit polític Olesa Oberta (a la fotografia). El nou partit es defineix com “d’arrel olesana, però obert a col·laborar amb independència  i condicions d’igualtat amb totes les forces polítiques i socials d’àmbit territorial superior al municipal amb les que comparteixi ideari”.

Olesa Oberta vol “donar veu i representar a la ciutadania que se sent identificada amb el fil roig, verd i violeta i de les lluites obreres”. Segons el nou partit “la nova coalició formada pel BO amb la CUP, fa necessari clarificar aquest espai polític i donar-li veu”.

L’acte del divendres es va obrir amb la intervenció del coordinador del partit, el veterà sindicalista, Martí Obiols, que va reivindicar el paper del PSUC, de qui se senten hereus, com a “una força de govern i de lluita alhora”. Seguidament, el president de l’organització, Samuel Rodríguez, i l’activista pels drets dels animals ,Almudena Toledo, van exposar les línies programàtiques d’Olesa Oberta.

L’aparició d’Olesa Oberta pot suposar un greu problema per el Bloc Olesà i la CUP,  ja que el nou partit  busca representar un sector polític que difícilment s’identificarà amb el tipus de política que fa la CUP a nivell nacional. Caldrà veure també si es confirma la possibilitat de que En Comú Podem presenti candidatura pròpia o si es pot produir un pacte entre Olesa Oberta i els Comuns, ja que es mouen en el mateix espai polític. Les coses a Olesa de Montserrat de cara a les eleccions municipals del 28 de maig semblen més obertes que mai.

Font i fotografia: Olesa Oberta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here