Tres interessants xerrades i dues exposicions: l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, que dirigeix Mari Luz Retuerta, celebra aquest mes de maig, a la seva seu de Sant Feliu de Llobregat, el Cicle “Arxius, justícia i sistema penitenciari”.

El dilluns 8 de maig, a les 7 de la tarda, es presentaran les exposicions “Justícia i arxius”, a càrrec de Bibiana Palomar, cap del Servei d’Arxius , Biblioteques i Efectes Judicials de la Generalitat, i “La memòria de segle XX des dels arxius judicials”, a càrrec de Ramon Saball, coordinador dels Arxius Judicials de Catalunya. Les dues mostres han estat organitzades pel Departament de Justícia, Drets i Memòria Democràtica de la Generalitat.

El dimarts, dia 9, a les 7, tindrà lloc la xerrada “Les presons en flames. La conflictivitat en l’entorn penitenciari de la Transició”, a càrrec de l’historiador César Lorenzo.

“Feministes, milicianes i represaliades (1936-1945)” és el títol de la conferència de la historiadora i tècnica del CECBLL, Neus Ribas, que es celebrarà el dimarts, 16 de maig, a les 7 de la tarda.

I finalment, el dia 23, dimarts, també a les 7, l’historiador Jordi Jiménez presentarà el cas  “El crim secret del Serenet”.

Un cicle oportú que aborda des de la perspectiva de l’arxivística i la memòria democràtica una problemàtica que continua sent real i massa desconeguda.

Font : Arxiu Comarcal del Baix Llobregat

Fotografia del Jutjat de Sant Feliu de Llobregat (1935): Agustí Salvador/ Arxiu Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here