Des de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) volem mostrar el més profund rebuig al recent veto del govern municipal de Borriana, format per PP i Vox, a cinc publicacions escrites en català: Llengua Nacional, Enderrock, El Temps, Camacuc i Cavall Fort.

El fet d’haver retirat la subscripció a aquestes revistes de la biblioteca municipal és una prova dels atacs continuats contra la llengua catalana que es produeixen arreu de l’Estat espanyol. Malauradament, els recents resultats electorals al País Valencià i les Illes fan preveure un augment dels atacs lingüístics i de les mostres de catalanofòbia arreu dels Països Catalans.

Som una nació entrelligada pels nostres vincles històrics, lingüístics, culturals, econòmics i territorials. Un acte de catalanofòbia en qualsevol part del territori és un acte contra la nació completa. El veto que s’ha produït a Borriana és també un atac directe contra tots nosaltres.

Des de la CAL volem transmetre tot el nostre suport a les publicacions afectades i a la gent de Borriana i encoratgem a tota la ciutadania dels Països Catalans a no cedir davant de qualsevol atac a la llengua i a la cultura nacionals.

Llengua, cultura i llibertat!

Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL). Esplugues de Llobregat.

Fotografia de Joan Fuster i Eliseu Climent, fundadors de la revista El Temps: El Temps

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here