PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet ha anunciat la creació d’una agrupació territorial al Baix Llobregat Nord per “dinamitzar un espai associatiu de l’entitat amb les empreses i fomentar la participació institucional, detectant oportunitats i proposant accions enfocades al progrés territorial”

Així ho va explicar el president de la patronal al territori, Joan Soler, en la trobada d’alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat Nord que va tenir lloc divendres passat a l’Ajuntament d’Esparreguera.

Aquesta agrupació, que treballarà pel territori que aplega el conjunt del Montserratí o Pla de Montserrat i la seva àrea d’influència, ha sorgit “per la tradició, la història, la dinàmica socioeconòmica i la dimensió del territori, que concentra una part molt important de ciutadania, empreses i indústria” segons va explicar Joan Soler.

El president va afegir que “aquestes especificitats del territori justifiquen l’existència d’un espai institucional i de concertació entre administracions territorials i organitzacions empresarials per a la dinamització del territori”.

Per la seva part, el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, va explicar que la representació de la patronal a l’entorn nord del Baix Llobregat a partir de la futura agrupació territorial respon a “la mirada territorial de PIMEC i a la realitat econòmica del territori, on les polítiques públiques i les dinàmiques de promoció econòmica han d’estar enfocades al progrés socioeconòmic i sostenible”.

Ginesta també va insistir que “el territori faci els debats i generi els espais de treball conjunt i participació necessaris, per tal de donar resposta al futur de les polítiques de promoció que s’articularan a partir d’estratègies territorials”.

L’alcalde d’Esparreguera i amfitrió de la trobada, Eduard Rivas, va subratllar la importància de la trobada per la “necessitat de generar més espais de reflexió a nivell polític i territorial per poder intercanviar idees i propostes amb altres administracions i, en aquest cas, a més, hi sumem un actor molt potent a nivell de país com és PIMEC”.

L’acte també va comptar amb les intervencions del conseller de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Fernando Vicente; la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del territori, Genoveva Català i el representant del Baix Llobregat Nord i membre de la Comissió Executiva de PIMEC, Miquel Costa.

A la trobada hi van participar la regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Martorell, Rosa Cadenas; l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro; l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi Parent; l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet; l’alcaldessa de Collbató, Gemma Rodríguez. També hi van assistir els regidors i regidores de Promoció Econòmica de Castellví de Rosanes, José Cara; de Collbató, Pau Calcina; d’Olesa de Montserrat, Domenec Paloma; de Sant Andreu de la Barca, Miquel Àngel Abril i de Sant Esteve Ses Rovires, Roser Brosed.

L’Ajuntament d’Esparreguera va acollir la trobada com a municipi en el qual PIMEC disposa d’una antena a través de la qual ofereix els seus serveis a les pimes, emprenedors i autònoms d’Esparreguera i del Baix Llobregat Nord per donar resposta a les necessitats específiques del teixit productiu del territori.

El conveni entre la patronal i el consistori contempla la dinamització empresarial i la col·laboració institucional també amb el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL). En aquest sentit, el consistori i la patronal també han creat amb el CECBLL un nucli de treball entorn a la preservació de la Colònia Sedó que té com a objectiu a mig termini, la creació d’un pla estratègic per desplegar recursos i millores per a aquest conjunt patrimonial.

Font: Ajuntaments de Martorell i Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here