Des de la Fundació Catalunya Europa han impulsat la primera edició de les Jornades Municipalistes “Ciutat Europa”, per conèixer i intercanviar idees, experiències i bones pràctiques tant europees com locals en l’abordatge dels diferents reptes (socials, urbans, ambientals, digitals i polítics) que afronten avui en dia les ciutats globals. Un espai de trobada, de diàleg i de col·laboració entre els diferents actors de la quàdruple hèlix: el sector públic, el sector privat, l’acadèmia i la societat civil
Aquest dilluns 20 de novembre van començar les primeres Jornades Municipalistes “Ciutat Europa” organitzades per la Fundació Catalunya Europa, amb l’objectiu de dialogar i debatre al voltant dels reptes globals als quals s’enfronten avui dia les ciutats.
Les jornades neixen amb la voluntat d’esdevenir un espai d’intercanvi d’idees i experiències europees i locals per l’abordatge dels reptes socials, urbans, ambientals, digitals i polítics en l’àmbit municipal.
Durant dos dies, el 20 i 21 de novembre, les jornades han reunit al Hub Social Barcelona a representants d’ajuntaments, el sector privat, la societat civil i experts del món acadèmic.
A partir de casos concrets locals i europeus, complementats amb la mirada de veus expertes, s’han celebrat cinc sessions per conèixer i intercanviar idees, experiències i bones pràctiques per ajudar a la gestió local dels problemes globals:
• El sensellarisme a les nostres ciutats.
• Un model urbà per trencar les segregacions.
• Una transició ecològica per assegurar el benestar del futur.
• La digitalització del comerç local.
• Una governança per a la ciutat diversa.
Les jornades van començar amb les paraules de benvinguda de Dolors Camats, directora de la Fundació Catalunya Europa, i d’Oriol Nel·lo, membre de la Comissió executiva i del patronat de la Fundació Catalunya Europa.
Adreçades a perfils tècnics i a persones electes, totes elles amb responsabilitats o necessitat de conèixer experiències o alternatives d’intervenció, aquestes jornades també convidaven a participar-hi a persones de l’àmbit acadèmic, associatiu o professional, i a empreses de sectors vinculats amb cada tema. “Un espai per fer xarxa i contactes al voltant de reptes comuns”, expliquen.
Entre els col.laboradors de “Ciutat Europa” hi trobem l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament del Prat de Llobregat, entre d’altre.