Un nou capítol en la polèmica sobre la instal·lació d’una pista de gel a Sant Feliu de Llobregat: segons ha pogut comprovar elBaix.cat, la mateixa empresa que ha guanyat l’adjudicació de la pista de gel per 48.000 euros, N-ICE SKATING SLU, destaca en la seva pàgina web els avantatges de les “pistes de gel sintètic” sobre les de gel real, com la que ha triat l’Ajuntament de Sant Feliu.

Segons N-ICE, els avantatges de les pistes de gel sintètic sobre les de gel real són: la versatilitat (possibilitat de diferents mides, formes, colors, personalitzada a gust del client), el manteniment (baix cost de manteniment , no necessiten maquinària complexa), utilitat ( permeten el patinatge interior i exterior, diversos usos, ràpida instal·lació), durabilitat (durabilitat de 20 anys amb garantia de 10 anys), preu ( inversió inferior a una pista de gel real, menor cost energètic i consum d’aigua), ecològiques ( respectuoses amb el medi ambient 100% reciclables). És a dir, les pistes sintètiques són més barates i tenen un menor cost energètic i de consum d’aigua.

L’empresa informa que ha prestat servei a ajuntaments com Abrera o Terrassa, que aquest any han decidit no instal·lar cap tipus de pista. També dona servei a l’Ajuntament de Martorell, governat per Junts, que manté la seva pista de gel real aquestes Festes de Nadal.

D’altres empreses instal·ladores destaquen que en les pistes sintètiques els costos energètics “són zero”, que no necessiten aigua ni generadors i que es poden instal·lar en un dia, enfront dels cinc o sis dies que necessiten les de gel real.

Malgrat totes aquestes consideracions, l’equip de govern de Sant Feliu, integrat per PSC, Junts i Veïns, va optar per la pista de gel real.

La polèmica arriba a La Sexta i l’Ara

La repercussió en els mitjans de comunicació de la instal·lació de la pista de gel a Sant Feliu de Llobregat ha estat considerable: després de TV3, Catalunya Ràdio, elDiario.es i El Periódico, aquest dimarts, 5 de desembre, el tema va ser objecte d’atenció de dos mitjans generals més.

La Sexta va emetre una reportatge sobre el tema als seus informatius centrat en la pista de gel de Sant Feliu. Portava per títol “25.000 litros de agua: el despilfarro de las pistes de hielo durante la Navidad”. Dins la noticia, La Sexta entrevistava la portaveu de Sant Feliu En Comú Podem, Lídia Muñoz, que afirmava que “està totalment fora de lloc que en plena emergència climàtica i amb una sequera extrema, l’Ajuntament opti per una oferta de consum i oferta d’oci fora del que estaria d’acord amb al realitat ambiental del nostre país”.

La Sexta destaca que “s’està imposant la instal·lació de pistes de gel sintètic que, a més de no gastar aigua ni electricitat, són més segures pel baix risc de lesions gràcies al material amb el que es fabriquen”.

El diari Ara publicava també una reportatge titulat “Pistes de gel en plena sequera: Quanta aigua gasten?” que il·lustra amb una fotografia de la pista de gel de Sant Feliu.

Fotografia: La Sexta

1 COMENTARI

  1. Perquè no elimineu les piscines climatitzades, de 2 milions a 5 milions de litres d aigua una gran, més l energía per climatitzar-les ademes ja tenim prou mar per nadar . ( Així com altres activitats ) Una pista de gel natural gran uns 100.000 litres i amb un mínim de consum amb la nova tecnologia, sense res tòxic i aigua que es recicla.
    Deixeu ja d’omplir el món de plàstics i d’altres materials que igualment porten aigua en la seva composició i per produir-los.
    Patinar sobre aquest material sintètic no es patinar sobre gel.
    Barcelona i altres ciutats necessiten pista de gel ja, tots els ciutadans tenen dret a disposar d una pista oficial, sortirà molt més rentable que una nova piscina .

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here