● Fa anys que el personal de la Fundació Caviga, un servei i establiment d’atenció diürna on s’atén a persones adultes amb discapacitat intel·lectual de Castelldefels, Viladecans i Gavà, arrossega un profund malestar per les males condicions de treball derivades d’un conveni caducat des de fa 5 anys
● Amb l’augment de l’aportació de la Generalitat per finançar la xarxa d’atenció pública, Esquerra Republicana vol aprofitar l’oportunitat per revertir la situació
La consellera comarcal d’Esquerra Republicana, Bàrbara Lligadas, ha denunciat la situació que pateix el personal del Centre Ocupacional Caviga, “fruit d’un conveni caducat des de fa anys i agreujat pel context actual d’inflació i pujada de preus generalitzada”, i ha assenyalat que “no podem abocar a la vulnerabilitat les persones que cuiden dels més vulnerables”.
És per això que, en la línia de l’increment de tarifes destinat al sector social impulsat per la Generalitat, el pròxim 18 de desembre els republicans proposaran una declaració institucional al Ple comarcal del Baix Llobregat, tal com ja han fet amb èxit als ajuntaments de Castelldefels i Viladecans i preveuen fer aquest mateix desembre també a Gavà, amb l’objectiu d’instar les institucions implicades a materialitzar millores laborals i salarials a Caviga.
“Durant molt de temps, el sector social no ha gaudit de la inversió pública necessària per garantir un servei de qualitat i digne” defensen des d’ERC Baix Llobregat. Ara, asseguren que les administracions “han començat a revertir aquesta situació”.
La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Drets Socials, va fer efectiu el passat 9 de novembre la millora de les condicions laborals dels professionals i la qualitat dels serveis socials, destinant 127 milions d’euros a finançar la pujada de tarifes pactada amb sindicats i patronals del sector social.
El Centre Ocupacional Caviga és una fundació participada pels ajuntaments de Castelldefels, Gavà, Viladecans i el Consell Comarcal que treballa per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, oferint un Servei de Teràpia Ocupacional i un Servei Ocupacional d’Inserció.
L’objectiu és assolir la màxima qualitat de vida de les persones usuàries i garantir-ne la inserció laboral. Els i les professionals que treballen a Caviga fan una gran labor d’atenció, educació i cura, però molts d’ells estan categoritzats com a auxiliars o monitors, amb un sou pràcticament igual al salari mínim interprofessional.
En els darrers 10 anys no han rebut cap augment salarial. La plantilla també reclama reconeixement i la dignificació de la seva activitat professional. Es tracta de 24 empleats entre personal d’atenció directa, tècnics i administració.