La investigació sobre els aldarulls de principis d’octubre a la festa major de Molins de Rei s’ha tancat amb un total de disset detinguts, segons s’ha explicat en la darrera Junta Local de Seguretat

Entre els detinguts hi ha un menor i quatre reincidents, acusats de robatoris violents, desordres i danys, segons detallen els Mossos. Els cossos policials es van reunir divendres i asseguren que faran “una tasca organitzativa de cara a les properes festes per evitar que es tornin a produir fets com aquests”.

En el transcurs de la Junta, el comissari cap dels Mossos d’Esquadra a la Regió Metropolitana Sud, Miquel Esquius, ha explicat que “no hi havia antecedents per pensar que es produirien aquests fets” i que “va ser totalment imprevisible”.

Esquius ha assegurat que s’ha dut a terme una “investigació exhaustiva” i que no troben “cap element comú entre els detinguts”, per tant, pensen que es tracta “d’un fet esporàdic”. La Junta Local de Seguretat s’ha celebrat gairebé tres mesos després dels incidents amb l’objectiu de fer un “tancament complet” de la investigació.

Segons dades del departament d’Interior, la ràtio de fets delictius a Molins de Rei amb 54,2 fets per cada 1000 habitants se situa per sota de la mitjana catalana amb 77,6 fets. El total de delictes a la ciutat ha augmentat un 6,8 per cent mentre que al conjunt de Catalunya ho ha fet en un 7,8 per cent.

D’altra banda, les detencions han pujat un 29,7 per cent i Interior assegura que “la resolució incrementa en gairebé un punt”. Pel que fa al nombre d’efectius, en els tres darrers anys les comissaries de Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Llobregat que donen servei a Molins de Rei, han incorporat un total de 57 nous agents.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here