Sant Vicenç dels Horts acull aquest cap de setmana una nova edició, la setena, de la Mostra Internacional de Pastisseria. Demostracions d’alguns dels millors pastissers i xocolaters del món, un concurs d’escoles de pastisseria i premis als 50 millors establiments de Catalunya formen part de l’atapeïda programació de La Mostra

Jordi Roca, d’El Celler de Can Roca, serà l’encarregat d’inaugurar el certamen dissabte a les 11 del matí. Altres pastissers de renom internacional, com l’australià Adriano Zumbo, la catalana Martina Puigvert, cap de cuina de Les Cols, o el francès Thibault Marchand també hi seran presents. Les múltiples facetes i variants de la pastisseria també estan recollides en un programa plural i ambiciós alhora.

Totes les demostracions i degustacions dels mestres pastissers es faran dissabte i diumenge, matí i tarda, a la carpa de la Mostra Internacional de Pastisseria, instal·lada a la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts.

Totes les sessions són amb entrada lliure i obertes al públic. El festival també té altre espais, com l’estand institucional de l’Ajuntament, on es faran les demostracions de figures de sucre de la mà de la dissenyadora de pastissos portuguesa Carla Rodrigues.

Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts

Durant el certamen es lliuraran els guardons Fava de Cacau que premien les 50 millors pastisseries de Catalunya agrupades en set àrees diferents. També es lliuraran la Fava d’Or en tres categories: a la pastisseria més innovadora, a la de més valor històric i al producte singular.

El jurat dels guardons l’ha escollit i coordinat l’especialista Marc Balaguer i integrat per professorat de pastisseria, periodistes de gastronomia i pastissers i pastisseres que no disposen d’una pastisseria en propietat perquè exerceixen el seu ofici a restaurants, acadèmies o altres institucions

Segon Concurs d’escoles de pastisseria

L’any passat, la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts va estrenar en el seu programa el concurs d’escoles de pastisseria de Catalunya, que enguany té participants de quatre centres: la Fundació Joviat (Manresa), Institut Dertosa (Tortosa), Institut Martí Dot (Sant Feliu de Llobregat) i l’INS Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here