Professionals i pacients del Centre d’Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels seran protagonistes avui del quart capítol de la docusèrie ‘Històries de la Primària’, que s’emet cada dijous a les 22.45 hores a TV3 i que també està disponible a la plataforma 3Cat

Aquesta és una sèrie en format documental i d’entreteniment que mostra des de dins l’atenció primària a Catalunya. Compta amb la participació d’una cinquantena de professionals, entre ells l’Òscar Garcia, metge de família al CAP Can Bou de Castelldefels, que apareix al quart i al sisè capítol. La docusèrie consta de 6 capítols d’entre 40 i 45 minuts de durada i està rodada en 15 CAP i diversos domicilis d’arreu del país.

El capítol d’avui, “El vincle”, retrata el lligam que uneix els professionals de la primària amb la vida de la gent dels barris i dels pobles, així com l’increment de consultes relacionades amb el malestar emocional. A partir d’aquí, es generen relacions d’elevada complicitat i confiança entre els pacients i els professionals, que esdevenen companys al llarg de tota la vida. A més del CAP Can Bou, també protagonitzen l’episodi d’aquesta nit diversos equips d’atenció primària del Barcelonès, el Bages i el Segrià.

El capítol 6, “L’equip”, que s’emetrà el dijous 22 de febrer, segueix el dia a dia d’un grapat de professionals de diversos punts de Catalunya, entre ells altra vegada el CAP Can Bou, fent visible la feina dels professionals de la sanitat pública més polivalents, més accessibles i que estableixen una relació més prolongada amb els seus pacients.

La docusèrie retrata casos reals i reflecteix en primera persona la intensa tasca que duu a terme l’atenció primària en benefici de la salut de la població. Al mateix temps, fa valdre la seva aportació com a eix vertebrador del sistema sanitari català i demostra com es pot convertir en un radar força acurat de l’estat de salut físic i mental de la població. Tot plegat s’ha aconseguit perquè la sèrie ha tingut accés a moments de molta complicitat i confiança entre els professionals i els seus pacients.

Es tracta d’una producció de 3Cat amb la col·laboració d’Incís Films i el suport del Departament de Salut.

Font: Comunicació Regió Sanitària Metropolitana Sud

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here