Cornellà celebra la Setmana Santa amb dues processons. La del Diumenge de Rams i la del Dijous Sant. Les dues surten des de la parròquia de Sant Miquel i estan organitzades per la Cofradía del Cristo de la Buena Muerte
Amb l’arribada de la Setmana Santa, tornen les dues processons a la ciutat baixllobregatina, com passa des de fa ja uns quants anys: la del Diumenge de Rams i la del Dijous Sant.
La Cofradía del Cristo de la Buena Muerte y de la Esperanza Macarena és la responsable de portar a Cornellà aquesta tradició religiosa, pròpia d’aquests dies entre els cristians. D’aquestes dues, la més multitudinària és la Madrugá, la nit del dijous 28 d’abril, a partir de les 22 h.
Aquest any, la Setmana Santa a Cornellà té una única però important novetat: la restauració del Senyor de la Sentència. Després de 150 anys, aquesta imatge ha estat rehabilitada i aquest Diumenge de Rams, ha lluït durant el seu pas.
La Madrugà del Dijous Sant
A les 22 h de dijous també des de la parròquia de Sant Miquel, sortirà La Madrugá, amb el Crist de la Bona Mort i amb l’Esperança Macarena, amb l’acompanyament musical de la Sagrada Família –acompanya el Crist- i de l’agrupació de Castelldefels –acompanya la verge-.
Aquest pas és el més solemne de la Setmana Santa cornellanenca perquè simbolitza la mort de Jesús i la pena d’una mare que perd el seu fill. El fill i la mare fan recorreguts paral·lels i es retroben davant de la comissaria de Mossos d’Esquadra, on les saetes i el silenci són els grans protagonistes.
El Recorregut
Les processons surten des de la parròquia de Sant Miquel i, des d’allà, passen pels carrers dels Catalans, de Cornellà Modern i de la Travessera, fins a arribar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra on, aprofitant l’amplitud d’aquesta via, es produeix la trobada entre el Crist de la Bona Mort i la seva mare, l’Esperança Macarena. Des d’allà, continua el pas, ja de tornada, baixant pel carrer de Mossèn Andreu, dels Catalans i, finalment, al carrer de Feliu Codina, on es troba l’església de Sant Miquel i on es torna a celebrar la trobada entre Crist i la Verge.
És un recorregut d’unes tres hores, aproximadament, tot i que depèn de la participació dels saeteros i del públic assistent. Com sempre, aquesta processó es porta a terme gràcies a la implicació i dedicació dels portants i de la resta de membres de la Confraria.
Font: Ajuntament de Cornellà