L’ha acompanyat la vicepresidenta del Govern, ministra de Treball i líder de Sumar, Yolanda Díaz; que ha demanat que els comuns tinguin “molta força” al Parlament “per obligar a tenir un Govern de coalició progressista per a Catalunya”

Ho ha dit a Cornellà de Llobregat en un massiu acte final de campanya davant més de 1000 persones, en el que també han participat el ministre de Cultura, Ernest Urtasun; la presidenta del Grup Municipal de BComú, Ada Colau; el candidat a les eleccions europees, Jaume Asens; i el número dos de la candidatura per Barcelona i alcalde del Prat, Lluís Mijoler.

Díaz ha garantit que els comuns són el “vot segur de la gent treballadora, de les dones, de la cultura i d’una Catalunya moderna que vol més drets”. “Parlem poc, però complim molt. Li pregunto al senyor Illa si vol pactar amb Junts, els van aniquilar els serveis públics a Catalunya” ha afegit, i ha sentenciat “diumenge l’elecció és entre si els catalans volen un govern de coalició progressista amb els Comuns a dins o que el senyor Illa giri a la dreta i pacti amb Junts”.

També ha reclamat el vot femení per a Comuns Sumar. De fet, ha acusat Junts de voler “laminar els drets de les dones catalanes” i ha subratllat que “des de la dreta no s’eixamplen els drets de les persones LGTBI i de les dones”. “Sabem molt bé qui representem, no som de Junts”, ha dit, i ha insistit a demanar el vot per als comuns “perquè la gent de Catalunya pugui viure millor”.

La líder de Sumar ha apostat per “omplir el punt i a part” que va anunciar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de decidir que no plegarà i ha apostar per fer-ho protegint el dret a l’habitatge. “Tant li fa que jo em mati a apujar el salari mínim, que per molt que pugi el salari mínim és impossible pagar un lloguer al nostre país”, s’ha queixat.

Per això ha demanat “abaixar el preu de l’habitatge amb caràcter immediat ja” en ser “el principal problema del nostre país”. També ha proposat acabar amb els lloguers turístics i prohibir per llei els permisos de residència anomenats ‘golden visa’, que permeten adquirir la nacionalitat si s’adquireix un habitatge. Díaz ha denunciat que són permisos per a “gent rica que nega els nostres barris amb diners” i provoquen augments de preus “impossibles”.

Per la seva banda, Ernest Urtasun ha assegurat que “Illa ha decebut a una gran part dels electors progressistes amb un discurs conservador en allò social i bordejant el negacionisme en allò mediambiental.

“Compte amb agafar la papereta de Salvador Illa pensant que guanya un govern d’esquerres i el que acabi arribant-li a casa és un govern sociovergent amb polítiques de dretes entrant per la porta del darrere”, ha advertit Urtasun, que ha cridat a anar a votar diumenge “amb el cor” per acabar amb tots aquests anys d’immobilisme. “Hem d’obrir una nova etapa que hem d’obrir els comuns amb Jéssica Albiach al Govern de la Generalitat”, ha assegurat.

Així, ha demanat als electors que “donin tota la força” als comuns per garantir un executiu progressista, “com fa Sumar en el govern de coalició amb el PSOE a l’Estat”. “Qui posa l’ànima a les polítiques progressistes en un govern d’esquerres som Sumar i els comuns”, ha conclòs.

Seguidament, Jaume Asens ha demanat que aquest diumenge, la gent voti “amb memòria i amb esperança”. “Perquè hi ha dos projectes en disputa: el projecte del PSC, ERC i Junts, que defensen Catalunya com una marca, un gran parc temàtic per turistes i on hi caben macroprojectes com el Hard Rock; o el projecte dels Comuns, que vol portar l’habitatge al cor del proper Govern i que es posen darrera de la Catalunya de les lluites socials” ha sentenciat Asens.

En la seva intervenció, Lluís Mijoler, ha volgut deixar clar que “cada vot a Salvador Illa serà comptat com un vot de dretes a favor de l’ampliació de l’aeroport”. L’alcalde del Prat ha dit que davant d’això cal un vot útil per un govern d’esquerres, “perquè els Comuns segur que ens oposarem a un govern sociovergent”.

I per a Ada Colau, “no només tenim una dona feminista i intel·ligent com a candidata, sinó que també ha estat valenta quan la han intentat menystenir, per dir que no al macrocasino que arruïnaria l’economia i el territori de Catalunya”.

Finalment, Jéssica Albiach ha defensat amb contundència, que “per un cantó tenim al senyor Illa que reivindica a Pujol i no tanca la porta a pactar amb Junts i Puigdemont. I per l’altra tenim al senyor Aragonès que s’abraça a Mas-Collell, un dels autors intel·lectuals i materials de les pitjors retallades i que no ha estat capaç d’emancipar-se de Junts”.

La candidata de Comuns Sumar ha defensat que “davant la coalició de l’asfalt, l’únic vot segur a favor de Catalunya, el vot determinant, que no dubta per tindre un govern d’esquerres es diu Comuns Sumar”.

La líder dels Comuns ha apel·lat a que Catalunya “torni a ser avantguarda, que avanci en drets i llibertats, que pugui decidir el seu futur. Perquè les eleccions van de dos models: El de la coalició de l’asfalt, que aposta per l’especulació i la sobreexplotació, i el dels Comuns, el de la transformació verda, l’habitatge per tothom, l’ocupació de qualitat i els serveis públic blindats”, ha conclòs.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here