La Fira de Sant Ponç de Castelldefels, tradicional punt de trobada de productes naturals i de pagesia arriba enguany al seu emplaçament habitual de la plaça de l’Església i carrers adjacents carregada de novetats; passa de dos a tres dies (divendres 24, dissabte 25 i diumenge 26 de maig), i compta amb una trobada castellera a la porta de l’Ajuntament amb Els Grocs, la colla castellera de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (dissabte 25, de 17 a 20 hores).

La Fira tindrà enguany el següent horari general: de 10 a 14 hores i de 16.30 a 21 hores (dissabte i diumenge) i de 18 a 21 hores (divendres).

A les paradetes, 80 en total, hi haurà productes com sabons, cervesa artesana, confitures, conserves, embotits, fruita, mel, pa ecològic, i un llarguíssim etcètera. En general, productes vinculats amb els sectors de l’alimentació i la salut, entre d’altres.

Les activitats de la Fira inclouen circifoc, cercavila, tallers de mel i de cervesa artesana, màgia itinerant, concerts a l’escenari principal (versions, rumba catalana), conte-contes, etc.

A més, compta amb un Espai infantil (al pati de l’Edifici de la República), amb una granja, tractors amb pedals, tallers infantils, etc; i al pati del SLTET (antic Lluís Vives), s’hi ubicarà la zona de restauració.

Les persones que facin una compra a alguna de les paradetes (de comerços locals) de la Fira obtindran un val que podran bescanviar per una planta aromàtica. S’han de recollir a l’Oficina de Turisme del centre de la ciutat (amb un límit d’una planta per tiquet i amb horari de lliurament de les 16.30 a les 18.30 hores, dissabte i diumenge). Hi haurà un límit de 200 plantes per dia, fins exhaurir existències. Es tracta, segons l’Ajuntament de la localitat baixllobregatina, d’una forma de donar la benvinguda a la primavera.

La Fira de Sant Ponç és una de les fires més antigues celebrades a Catalunya. Al voltant de l’11 de maig, diferents ciutats, pobles i barris de Catalunya celebren un esdeveniment únic en honor a Sant Ponç, patró dels herbolaris. A Castelldefels, la Fira de Sant Ponç es celebra des de l’any 1991.

Font: Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here