Tal com va informar en primícia i en exclusiva elBaix.cat, el passat dilluns, 27 de maig, es va produir l’esfondrament d’una part de la capella de Sant Salvador de les Espases. La noticia publicada dimecres per elBaix.cat ha tingut aquests dies un amplíssim ressò.

Per tal de garantir la seguretat de les persones els ajuntaments d’Esparreguera, Olesa de Montserrat i Vacarisses, conjuntament amb l’Associació d’Amics de Sant Salvador de les Espases, han comunicat aquest divendres,31 de maig, quatre dies després del lamentable succés, que “queda totalment prohibit l’accés al recinte i entorn d’aquest conjunt arquitectònic”.

Segons els Ajuntaments, “l’accés a l’equipament, que és de propietat privada, romandrà tancat fins a nou avís. Tanmateix l’Associació d’Amics de Sant Salvador de les Espases atura temporalment la seva activitat presencial i el servei d’acollida”.

Reunió sense data per estudiar la recuperació

Els tres ajuntaments afectats han comunicat també que “es reuniran en breu”, tot i que la nota de premsa no concreta quan,  “per coordinar accions de suport que permetin recuperar aquest valuós element del patrimoni cultural arquitectònic” dels tres municipis, del Baix Llobregat i de Catalunya.

Font i fotografia: Ajuntament d’Esparreguera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here