Des del passat 1 de juny, tots els serveis i equipaments de la platja estan plenament operatius de cara a afrontar una temporada que enguany acabarà el 24 de setembre. Els cinc quilòmetres de litoral continuaran sent un referent metropolità, consolidat com un espai on es combina oci, esport i gastronomia

Des del passat 1 de juny tots els serveis i equipaments de la platja de Castelldefels estan plenament operatius de cara a la nova temporada d’estiu, que enguany finalitza el 24 de setembre. El litoral del nostre municipi (cinc quilòmetres) continua sent un referent metropolità, consolidat com un espai on es combina oci, esport i gastronomia.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha reubicat molts elements que s’havien retirat durant l’hivern, com aparcabicicletes, bancs o tancaments de zones dunars, entre d’altres. També s’han instal·lat els mòduls (de primers auxilis, de lavabo estàndar y de lavabos adaptats-vestidors).

Cal destacar que com a conseqüència de l’estat d’excepcionalitat per la sequera a la major part de Catalunya, les dutxes i rentapeus de la platja de Castelldefels, en un principi, estan tancats durant la temporada de bany per estalviar aigua. Tampoc estaran en funcionament les fonts que estiguin associades a la mateixa xarxa de distribució d’aigua.

L’Ajuntament apel·la als usuaris de la platja a utilitzar de forma correcta els serveis, sense malbaratar aigua potable, fent ús higiènic en el serveis de platja després d’utilitzar el WC. En el cas d’altres usos, quan es retira la sorra dels peus es recomana utilitzar la tovallola quan la sorra estigui seca o portar algun tipus de recipient per treure-la amb aigua salada.

El servei de Salvament i Socorrisme es va posar en marxa el passat 1 de juny i estarà operatiu fins al 24 de setembre. El dispositiu es desenvolupa a 5 punts d’assistència fixos amb banys i accessos adaptats amb passarel·les amb senyalització per a persones amb visió reduïda, 8 cadires de vigilància i 4 TAV (torres avançades de vigilància). A més, es manté la dotació dels llocs de socors ubicats al carrer Veneçuela-carrer Mèxic, a l’avinguda dels Banys i al carrer 10.

El servei de vigilància està operatiu entre juny i setembre. L’horari del servei de salvament i socorrisme és el següent:

• De l’1 de juny al 31 d’agost – de dilluns a divendres, de 10 a 19 hores

• Dissabtes, diumenges i festius – de 10 a 20 hores

• De l’1 al 24 de setembre – tots els dies d’11 a 18 hores

Més seguretat

Aquesta temporada de platja, el servei de seguretat de la Policia Local s’incrementa amb 16 agents i 4 caporals. A més, s’habilita un nou punt d’atenció a la víctima, ubicat a l’Oficina de Turisme de la platja (passeig Marítim, 155).

Serveis per a les persones amb mobilitat reduïda

Per a facilitar l’accesibilitat i l’autonomia de les persones amb mobilitat reduïda, s’han instal·lat 4 pèrgoles d’ombra i 5 punts de bany adaptats. Es mantenen als punts de socors de carrer Veneçuela- c. Mèxic; avinguda República Argentina; avinguda dels Banys; carrer 10; i carrer 16-plaça de les Palmeres.

Preservar la biodiversitat i el valor ambiental de la platja és cosa de tots

La platja de Castelldefels gaudeix d’una gran biodiversitat i l’Ajuntament treballa per la seva preservació. Castelldefels ha revalidat un any més la Bandera Blava per a les platges del Baixador i de Lluminetes, que certifica la qualitat ambiental i de serveis. La Bandera Blava l’atorga la Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (Adeac). Premia el compliment de paràmetres ambientals, així com la qualitat de l’aigua, l’accessibilitat a la platja, la neteja, la sanitat, la seguretat i la informació ambiental.

A més, la platja disposa d’altres dos reconeixements que confirmen la seva qualitat mediambiental: el guardó Ecoplayas i el certificat Biosphere.

La biodiversitat de la platja, i més en una platja metropolitana tant freqüentada com la nostra, és extremadament sensible i qualsevol acció, tot i que amb bones intencions, pot alterar-la. Actituds que poden semblar inofensivas o fins i tot altruistes, com donar aliment a coloms o d’altres animals, fins i tot plantar segons quines espècies de plantes, està totalment prohibit pel mal que poden fer a les espècies autòctones. La presència d’animals sense lligar, com gossos o gats, suposen un perill per a altres espècies o vegetació l’hàbitat dels quals és la platja.

Els establiments se sumen al respecte ambiental

A Castelldefels, la sostenibilitat no és cosa només de l’administració pública. En total, a més de la platja, el Castell i l’Oficina de Turisme del centre, que han aconseguit el Biosphere Sustainable Certified, hi ha 18 empreses que han obtingut el segell enguany, d’elles dues l’han rebut per primera vegada (Cocody Chiringuito i Chiringuito Playeros). La resta són les guinguetes Ananda, Ancla, Chalito, Carita Morena, Iguana, Tibu-ron i Dolce vita, els hotels Best Western Mediterraneo i Ibis Barcelona, els apartaments Solifermar, el CBC Casanova Beach club, Embarcadero, Gau Catèring, High Fidelity Collective i el parc natural del Garraf.

La Biblioteca a la platja torna al juliol

La Biblioteca a la platja Carme Romaní (a l’Espai Biblioplatja- Natur@ula del passeig Marítim 133) aproparà un estiu més una selecció de llibres, diraris i revistes, pel·lícules i llibres infantils que es poden emportar a casa o consultar en les seves instal·lacions. També s’hi realitzen activitats.

La Biblioteca a la platja obrirà les seves portes l’1 de juliol i oferirà els seus serveis fins al 30 d’agost, de dilluns a divendres de 17 a 20.30 hores. Fins llavors, i quan s’acabi la temporada de la Biblioteca a la platja, l’espai acull els caps de setmana les activitats de la Jugatecambiental i  Natur@ula.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here