Els greus incidents que van tenir lloc el passat dissabte 1 de juny al Camp Municipal Falguera de Sant Feliu de Llobregat, durant els minuts finals del partit entre el Penya Recreativa Sant Feliu i la Unió Esportiva Sant Joan Atlètic de Montcada, que van causar dos ferits, i dels que va informar elBaix.cat, continuen creant polèmica

El Consell Municipal de Seguretat de la capital de la comarca va tractar el tema en la seva reunió d’aquest dimarts, 4 de juny (a la fotografia)  a proposta del grup de Sant Feliu En Comú Podem.

El regidor dels Comuns, Manel Martínez, bon coneixedor dels temes de seguretat, va plantejar que “si bé un incident es pot produir de manera sobtada”, en aquest cas “els riscos del partit van ser advertits amb anterioritat per part de l’entitat esportiva i es van posar de manifest per part dels comandaments de la Policia Local, que van proposar un reforç dels equips policials durant tot el cap de setmana, pels riscos previstos per aquest partit i pel fet que coincidien dues festes de barri, cercaviles, un correfoc i altres activitats”.

Malgrat aquests avisos, l’equip de govern, format per PSC, Junts i Veïns, “va decidir políticament no reforçar el servei, negant les hores extres als agents de la Policia Local que proposaven els comandaments del Cos”. I l’Ajuntament  “ho va fer de manera sobtada i sense donar l’opció de diàleg amb el cos policial”. Segons Martínez, la qüestió “ha generat malestar i preocupació” entre els agents de la Policia Local.

Queixes dels sindicats

Els sindicats presents a l’Ajuntament han expressat la seva “disconformitat amb la decisió unilateral de l’equip de govern de retallar les hores extraordinàries de la Policia Local”. Denuncien que el darrer cap de setmana, quan van tenir lloc els incidents, es celebraven les festes dels barris de Falguera i La Salut i “s’esperaven situacions difícils”. Segons el sindicat USOC, “la Prefectura havia demanat agents en servei extraordinari per poder cobrir totes les activitats previstes. La negativa de l’equip de govern ha deixat el municipi amb dues patrulles fins a les 18 hores i amb un sola patrulla de 18 a 6 hores”. El sindicat SIP advertia per la seva banda, abans del cap de setmana, que coincidirien les festes de dos barris i un partit de futbol que es previa que rebria un miler d’aficionats aproximadament. El SIP recorda a l’equip de govern que “se’ls hi omplia la boca en la seva campanya electoral amb el tema de la seguretat”, i que ara “no apareix ni en pintura”.

Els Comuns volen veure els informes policials previs i posteriors al partit

Sant Feliu en Comú Podem, va sol·licitar  en el transcurs de la reunió del Consell Municipal de Seguretat, “tenir accés als informes previs que hagués fet la Policia Local sobre els serveis d’aquell cap de setmana i un informe policial sobre els fets i el desenvolupament del servei durant el cap de setmana de l’1 i 2 de juny”.

Els Comuns també demanen a l’alcaldessa Lourdes Borrell, màxima responsable de la Policia Local, i que va fer del discurs sobre la seguretat i la policia un dels temes fonamentals de la seva campanya electoral, que “en el futur es tinguin en compte les propostes dels responsables de la Policia Local”.

La nota de premsa sobre la reunió del Consell no fa cap esment dels incidents

La nota de premsa feta pública el mateix dimarts per l’Ajuntament sobre la reunió del Consell Municipal de Seguretat remarca que “va estar presidida per l’alcaldessa Lourdes Borrell, amb la participació del primer tinent d’alcaldia, Javier Molina, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Mari Luz Moral, així com comandaments de la Policia Local, Mossos d’esquadra i Guàrdia Civil”, i representants de partits polítics locals, associacions de veïns i veïnes i de comerciants.

La nota de premsa es centra en exposar els indicadors de seguretat de l’any 2023 i informa que es va fer una valoració de les darreres Festes de Primavera. Però no es diu ni una paraula sobre els greus incidents viscuts el darrer cap de setmana, que han portat el nom de Sant Feliu de Llobregat als principals mitjans de comunicació del país. Tampoc es fa esment  de la intervenció del grup d’En Comú Podem ni de les queixes dels sindicats.

El resultat definitiu del partit està pendent de la decisió que pugui adaptar aquest proper dijous la Federació Catalana de Futbol.

Font: Sant Feliu en Comú Podem i Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here