La Llei d’Amnistia, aprovada definitivament pel Congrés el 30 de maig, va entrar en vigor el dimarts, 11 de juny, després de ser publicada al BOE. La seva aplicació està provocant un dur enfrontament entre el Fiscal General de l’Estat, Álvaro García Ortiz,  i els anomenats fiscals del procés del Tribunal Suprem que es neguen a acatar les ordres del seu superior tot i que la Fiscalia és una institució jeràrquica.

En aquest context, i a l’espera de què faran els jutges, la Fiscalia General de l’Estat ha fet públic un informe en el que es detallen la causes afectades per la Llei d’amnistia. Són en total 82, que impliquen a 486 persones encausades.

La majoria de les causes es troben al Tribunal Suprem, l’Audiència Nacional, el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, l’Audiència Provincial de Barcelona, l’Audiència Provincial de Girona  i diversos jutjats d’instrucció de Barcelona i altres municipis de les quatre províncies catalanes. Entre aquests jutjats n’hi ha tres del Baix Llobregat: Sant Feliu de Llobregat  (a la fotografia) (una causa per desobediència), Martorell ( una causa per desobediència, prevaricació i malversació) i el Prat de Llobregat ( una causa per desobediència). També n’hi ha una altra al jutjat d’instrucció de l’Hospitalet.

Font: Fiscalia General de l’Estat

Fotografia: Govern.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here