Temps convulsos a ERC després dels mals resultats a les eleccions municipals, generals, catalanes i europees: el dilluns, 10 de juny, es feia efectiva la dimissió de l’exalcade de Sant Vicenç dels Horts, Orol Junqueras, com a president del partit (a la fotografia) anunciant que es vol tornar a presentar al congrés previst pel 30 de novembre.  El dijous s’ajornava el congrés convocat per la Federació de Barcelona per confirmar l’entrada al govern de la ciutat amb el PSC pactada amb l’alcalde Jaume Collboni, mentre el partit ha de decidir si opta per investir Illa o Puigdemont com a president de la Generalitat. I aquest dilluns, 17 de juny, s’ha het públic el manifest “Reactivem l’Esquerra Nacional” signat per més de 300 militants destacats.

El manifest planteja la necessitat d’una ”renovació general” de la cúpula dirigent d’ERC i aposta per una “transició tranquil·la“ per portar-la a terme. Els signants constaten que el projecte ha tocat sostre i que cal “aire fresc”. A ningú se li escapa que el manifest apunta contra les pretensions de Junqueras de tornar a presidir el partit.

Entre les persones signants destaquen consellers del govern, com Laura Vilagrà o Roger Torrent, dirigents actuals com Teresa Jordà, Marta Vilalta o Sergi Sebrià, i exdirigents de pes com Joan Puigcercós, Joan Ridao, Josep Huguet, Marta Cid  o Ernest Benach. Destaca l’absència  del portaveu al Congrés, Gabriel Rufián.

Signants del Baix Llobregat

Entre els signants del Baix Llobregat es troben militants d’Olesa de Montserrat, Sant Joan Despí, Esparreguera, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat. Destaquen els noms de l’exconseller de la Generalitat,  Xavier Vendrell, de Sant Joan Despí, el de l’exdiputada d’Esplugues, Carme Porta, i el de l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi Parent.

Els dels Baix Llobregat que no signen

Entre els militants destacats del Baix Llobregat que a dia d’avui no han signat el manifest es troben l’exdiputat de Cornellà, Joan Tardà, el diputat al Parlament per la comarca, Jordi Albert, el delegat del Govern a Barcelona i exalcalde del Papiol, Joan Borràs,  el delegat del Govern a Madrid i exdiputat de Martorell, Joan Capdevila, o la cap de llista de Sant Vicenç dels Horts, el municipi de Junqueras, Maite Aymerich.

Fotografia: ERC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here