Els treballadors i treballadores de Pronovias van protestar sorollosament aquest dissabte contra l’ERO davant la botiga que la firma de moda nupcial té a la Rambla de Catalunya de Barcelona

La plantilla va anunciar que aniran a la vaga el proper dijous 4 de juliol com a mostra de rebuig a la voluntat d’acomiadar 85 empleats -el 25% de la plantilla- de les oficines centrals al Prat de Llobregat.

Pronovias justifica l’expedient de regulació d’ocupació per la “lenta recuperació” del mercat de la moda nupcial i afirma que encara arrossega els efectes de la covid.

“L’ERO no està justificat i hi ha alternatives industrials que podrien mantenir l’ocupació”, assegura per contra la secretària general de la secció sindical de CCOO a Pronovias Group, Yolanda Navarro.

“Hi ha solucions no traumàtiques pel conjunt dels treballadors de Pronovias i per això lluitarem. No estem disposats a acceptar l’ERO”, va assegurar Navarro, que va carregar contra els motius de l’empresa de moda nupcial per acreditar aquest expedient de regulació d’ocupació a 85 treballadors de la seu central.

“Han posat sobre la taula tots els imaginables, menys els de força major: organitzatius, tècnics, productius i econòmics”, va enumerar la secretària general de la secció sindical de CCOO a Pronovias Group, que igualment va criticar les negociacions amb l’empresa.

“Han fet una oferta molt lluny de l’acceptable. De fet, la considerem un insult i d’aquí no es mouen”, va etzibar Navarro, que va avançar que un cop s’acabi el període oficial de negociació -el 4 de juliol- hi haurà una jornada de vaga.

La protesta a la botiga de Pronovias a la Rambla de Catalunya -situada a la cruïlla amb el carrer Còrsega- va començar a les 10.00 hores i es va fer sentir amb xiulets, botzines, petards i una batucada.

‘Menys brindis i més llocs de treball’, ‘No a les retallades i menys malgastar’ i ‘Ens conduïu com un pollastre sense cap’ van ser alguns dels lemes a les pancartes i als adhesius que es van enganxar a l’aparador de l’establiment, que va optar per abaixar les persianes.

Font: ACN Foto: @ccoocatalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here