Els taxistes han advertit de possibles bloquejos del servei a la T1 de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat si no es destinen més persones a la gestió de les cues. Ho van escenificar aquest divendres amb una protesta simbòlica a la zona coneguda com el tub, l’àrea de recollida de viatgers de la terminal, on van bloquejar els accessos durant uns 15 minuts i van fer sonar els clàxons.

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, que va organitzar la mobilització, va criticar en declaracionsma l’Agència Catalana de Notícues (ACN), que es tracta d’una “mala coordinació i manca de personal” de l’adjudicatària d’aquest servei (Optima). Per la seva part, Aena assenyalava que està treballant amb l’empresa per resoldre “els desajustos” que s’han produït els darrers dies.

Álvarez va dir que la protesta és un “primer avís” i que si la situació s’allarga la resposta anirà “de menys a més” a partir de la setmana vinent. El portaveu de l’associació va concretar que hi haurà “aturades intermitents, bloquejos i el que faci falta” amb la finalitat que s’arregli aquesta problemàtica. Va demanar que torni l’anterior coordinadora, que s’encarregava d’aquesta feina, perquè l’actual responsable “no en té ni idea”, va etzibar Álvarez.

El portaveu d’Élite Taxi va explicar que “uns 800 vehicles” es queden a un quilòmetre, perquè “no hi ha suficients persones” gestionant els viatgers que arriben a l’espai per agafar un vehicle. Això, va continuar el taxista, fa que “el servei sigui precari i la imatge es vegi perjudicada”, tant del sector com de la ciutat de Barcelona.

Álvarez va apuntar que les cues dels visitants es poden allargar una hora i “molta gent s’acaba perdent per l’aeroport i el pàrquing, on els cacen pirates”. Per això, va recalcar que “no es permetrà” i va interpel·lar Aena perquè ho arregli.

Des d’Aena precisaven que la renovació es va fer al març, amb la mateixa companyia, i que treballen per “garantir la qualitat del servei”. Alhora, l’operadora va informar que la protesta dels taxistes d’aquest divendres “no ha provocat afeccions operatives als passatgers” i que es va dur a terme “amb total normalitat”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here