Vallirana transvasarà l’aigua de la piscina interior a l’exterior, per poder-la obrir properament i no deixar sense aquest servei a la població durant la resta del període estival

La localitat baixllobregatina encara es troba en fase d’emergència per sequera, ja que s’abasteix de pous propis i no està conectada a la xarxa d’ATLL. Això impedia reomplir la piscina exterior, que es va haver de buidar per fer-hi reparacions.

Davant d’aquesta situació, el govern municipal va emetre un comunicat (del que elBaix.cat es va fer ressò) sortint al pas de les crítiques ciutadanes, que demandaven poder gaudir d’aquest servei, especialment necessari en períodes d’onada de calor. En aquest comunicat el consistori ja apuntava com a possibilitat, aquesta que finalment sembla que s’ha concretat.

L’Ajuntament ha decidit transvasar l’aigua de la piscina coberta a l’exterior, una de les primeres piscines olímpiques de la comarca, per poder-la obrir al públic ja aquest cap de setmana.

“El nostre objectiu prioritari ha estat sempre que cap aixeta es quedés sense aigua i un cop garantit això es va optar pel transvasament perquè totes les entitats del municipi i els veïns en puguin gaudir”, explicava a l’Agèngia Catalana de Notícies (ACN), Òscar Suñé, primer tinent d’alcaldia de Vallirana. Suñé destacava que el transvasament també servirà per fer un necessari manteniment de la piscina interior, amb un ús molt intensiu durant l’any.

Si amb el transvasament de l’aigua de la piscina interior no s’omplís l’exterior, el consistori ha previst seguir portant camions cisterna amb aigua del pou Barquera 3 que, per la seva terbolesa, encara no es pot utilitzar com a aigua de boca, però que sí que podria utilitzar-se per al bany. De fet, sembla que entre divendres i diumenge de la setmana passada ja es va anar omplint la piscina amb aquesta aigua.

El primer tinent d’alcalde, Òscar Suñé, s’ha mostrat satisfet per una solució, la del transvasament, que permetrà estalviar aigua, obrir la piscina exterior quan no estava previst i poder fer el manteniment de la interior. “Ha estat una decisió presa amb responsabilitat i en benefici del municipi”, ha afegit.

En aquest sentit, Suñé ha reconegut que amb el municipi en estat d’emergència per sequera obrir la piscina exterior “no era una prioritat”, però ha celebrat que sense posar en perill l’abastiment d’aigua de boca es pugui obrir una equipament que dona servei a moltes entitats i veïns del municipi.

Sobre la sortida de l’estat d’emergència, Suñé ha explicat que amb les pluges de les darreres setmanes s’han d’avaluar les reserves dels pous del municipi per conéixer el seu nivell i, a partir d’aquí, estudiar si es pot rebaixar l’emergència. Serà clau la recuperació del pou Barquera 3, que amb les reserves al mínim va deixar de ser apte per al consum per l’alta terbolesa.

Per últim, el tinent d’alcalde ha assegurat que passat l’estiu es tornarà a transvasar l’aigua en sentit invers, de la piscina exterior a l’interior, per no malbaratar-la.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here