La Guàrdia Civil va detenir un presumpte gihadista que feia servir les xarxes socials i plataformes de missatgeria instantània encriptades per adoctrinar i promoure l’ús de la violència amb finalitats terroristes. L’arrest va tenir lloc l’1 de juliol a Cornellà

La Guàrdia Civil ha explicat que la tasca mediàtica de l’home arrestat a Cornellà estava centrada en la maquetació de continguts multimèdia gihadistes, nodrint-se d’aplicacions d’edició especialitzades i sustentades per Intel·ligència Artificial.

Ha assegurat que, tot i la seva joventut, l’individu es va erigir com un reconegut combatent terrorista virtual amb gran influència sobre els individus a qui tractava de radicalitzar.

Els agents de l’institut armat van arrestar-lo en un dispositiu que va dur-se a terme l’1 de juliol. El jove va passar a disposició judicial el 4 de juliol i el magistrat va decretar el seu ingrés a presó provisional.

Paral·lelament, l’institut armat ha desmantellat un grup de joves vinculats a l’organització terrorista DAESH. En un operatiu conjunt amb la Direcció General de Vigilància sobre el Territori Marroquí, l’institut armat va detenir vuit persones i va fer diversos escorcolls a domicilis de Melilla, Madrid i Málaga.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here