Els de Cornellà han fet història i s’han convertit en el primer grup de l’Estat en omplir l’Estadi Olímpic. Més de 60.000 persones van seguir una actuació que va arribar al seu punt culminant amb la interpretació del mític hit ‘Por la raja de tu falda’ i l’aparició d’un Seat Panda, un altre il.lustre baixllobregarí, a l’escenari

Els Estopa van omplir aquest dimecres l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona en un concert èpic que celebrava els seus 25 anys de carrera musical. Davant 60.000 persones en l’actuació més multitudinària de la seva història, la formació va repassar el millor de la seva discografia amb temes clàssics i noves propostes com les del disc ‘Estopía’.

El grup s’ha convertit en la primera formació de l’Estat en actuar en solitari a l’Estadi Olímpic, i en fer un soldout en menys de 5 hores. Els fans d’Estopa van viure el concert amb gran intensitat, però un dels moments àlgids de la vetllada va ser amb l’aparició a l’escenari d’un vehicle Seat Panda vermell i la interpretació de la cançó ‘Por la raja de tu falda’.

Un altre dels moments estelars del concert, va ser quan els Muñoz es van posar a corejar “Lamine Yamal, cada día te quiero más”, amb la cadència d’ “Obí Obá cada día te quiero más” d’El Príncipe Gitano. Els va seguir tot l’estadi.

La rumba del duo de Cornellà va irrompre a l’estadi amb un directe carregat de potència i energia que va convertir la nit en una autèntica festa per a tots els fans. Amb 40 minuts de retard i dues hores i trenta minuts de música, els Estopa van projectar la seva vitalitat en un recital on el públic els va acompanyar cantant unànimement, ballant, saltant, seguint el ritme amb les mans tot aplaudint i construint un espectacular mosaic de colors retroil·luminats amb milers de polseres que s’havien repartit entre els assistents.

Els germans Muñoz tenien diversitat de sorpreses preparades per a una nit tan especial. Com l’aparició a l’escenari d’un cotxe vermell Seat Panda conduit per José Manuel Muñoz que tal com passa a la cançó va acabar accidentat, en una recreació fictícia a les pantalles. Però també l’entrada de David Muñoz penjat d’una farola, un emotiu homenatge a la rumba catalana, dedicatòria a les persones que estan soles, a la classe treballadora que es lleva a les sis del matí cada dia “contra la seva voluntat” i al futbolista nascut al Baix Llobregat, a Esplugues, però criat a Mataró, Lamine Yamal.

“Quina meravella, Barcelona!”, va exclamar David Muñoz. “Bombers de Barcelona, no hi ha una mànega per aquí”, van preguntar en una broma en relació a la calor. El concert va estar carregat de referències a Barcelona, comentaris en català i records a la seva ciutat, Cornellà de Llobregat, i als seus anys com a estudiants.

Un dels moments destacats del concert amb major càrrega simbòlica va ser quan els dos germans van presentar una màquina per complir desitjos. Entre el llistat de peticions que van fer hi ha havia acabar amb el racisme, les guerres i més irònicament van fer broma amb la situació esportiva de l’Espanyol i el Barça.

El concert va arrencar per la porta gran amb ‘Tu calorro’ i ‘Cacho a cacho’, molt aplaudida va ser ‘Malabares’ i l’emotivitat va aparèixer a l’escenari amb ‘Hemicraneal’, amb record a la seva l’escola de Cornellà. D’un particular homenatge a la rumba amb ‘Cajones’, ‘Los chichos’ i ‘El pescailla’, es va passar a les esperades ‘Me falta el aliento’ o ‘Paseo’.

Després d’una projecció amb imatges i entrevistes de la formació com a homenatge als 25 anys, el concert va enfilar la recta final. A partir d’aquí va arribar el moment d’èxtasi de la nit amb l’autenticitat desfermada de ‘Vino tinto’ i amb ‘Ojitos rojos’.

Per provar de satisfer l’exigència dels fans, els Estopa van acomiadar la nit amb ‘Me quedaré’ i amb un final previsible per la porta gran amb ‘Como camaron’. La cançó va ser corejada amb intensitat i passió per les milers de persones que omplien l’estadi per celebrar els 25 anys dels de Cornellà. Després d’entonar la darrera nota, els germans es van fondre en una abraçada i van acomiadar les 60.000 persones acompanyats d’un llarg aplaudiment.

El concert es va enregistrar per un documental que s’emetrà a Movistar i en preparen un altre amb la productora de Jordi Évole que mostrarà l’evolució que han fet des dels seus inicis fins avui. Precisament Évole va ser un dels que va assistit entusiasmat al concert dels seus amics, entre d’altres personalitats com Joan Laporta o el ministre de Cultura, Ernest Urtasun.

La gira dels 25 anys d’Estopa va arrencar a l’Amèrica Llatina i continua ara amb diversos concerts arreu de l’Estat. A banda de presentar en directe els temes del nou disc, els concerts han servit per fer un repàs dels 25 anys de carrera de la formació. Des del moment que es van posar a la venda les entrades d’aquesta gira es van vendre ràpidament.

A banda del concert a Madrid i el d’aquest dimecres a Barcelona, la gira acabarà amb una nova parada a Barcelona. El 18 d’octubre la formació actuarà al Palau Sant Jordi coincidint amb la data exacte de l’aniversari dels 25 anys del llançament del primer àlbum d’estudi ‘Estopa’ el 18 d’octubre de 1999. Les entrades per aquest concert també es van esgotar en qüestió de minuts.

La imatge titular s’ha penjat al compte @estopaestudio, a mode d’agraïment.

Font: Agències i ACN