ADIF ha anunciat que la nova passarel·la provisional que s’està construint darrera del Casal de la Gent Gran, i d’El Complex i l’aparcament de la Rambla de Sant Feliu de Llobregat, es posa en servei aquest dijous 11 de juliol.

Un dia més tard, divendres 12 de juliol, es tancarà a la circulació el pas inferior corresponent al pas de vehicles del carrer de Verge de Montserrat, i finalment, dilluns 15 de juliol es tancarà el pas inferior corresponent als vianants.

La passarel·la està situada sobre les vies actuals del ferrocarril sobre una alçada de 6,3 metres, i amb una longitud total de 260 metres. ADIF destaca la implementació d’accessos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, amb rampes a ambdós costats de la passarel·la, fer que redueix el desnivell del 8,2% que hi ha actualment al carrer de Verge de Montserrat, per facilitar el pas de totes les persones i especialment aquelles amb mobilitat reduïda.

A títol comparatiu, aquesta xifra s’incrementa en altres llocs concorreguts de Sant Feliu com el passeig de Comte de Vilardaga, que en el tram comprès entre la rambla de Marquesa de Castelbell o el passatge de Fargas arriba al 8,3% de desnivell.

No obstant, hi ha hagut queixes de la ciutadania respecte al fet que no hi hagi ascensors, en una passarel.la que tot fa preveure que sigui necessària un període de temps important.

El projecte forma part dels esforços continus d’ADIF i l’Ajuntament de Sant Feliu per millorar la infraestructura urbana, garantir la seguretat i promoure una mobilitat més accessible per a tota la ciutadania.

Reordenació de la mobilitat

Tal com s’explicita en aquesta infografia, la passarel·la s’uneix a la resta d’itineraris habilitats per garantir el creuament, tant a peu com en vehicle, d’una banda a l’altra de Sant Feliu.

El pas de vehicles es realitza des del carrer de Comerç i de l’Avinguda de Montejurra, mentre que la ciutadania pot creuar a peu pel ‘pont verd’, que connecta els barris de La Salut i Can Maginàs; el pont de la riera de la Salut, que es va reobrir a principis de juny; el pas amb ascensors ubicat a l’estació provisional, a l’antic pas a nivell; els passos de vianants situats a l’Avinguda de Montejurra, i aquesta nova passarel·la a Verge de Montserrat.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat