Les obres de soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat avancen a bon ritme i complint els terminis previstos més enllà dels 6 mesos d’endarreriment per l’ocupació de l’antiga estació. Així ho ha assegurat Juan Antonio Hermoso, director de Construccions d’Adif, que ha xifrat en un 65% el grau d’execució dels treballs

Des de la boca del túnel que travessarà el municipi, Hermoso va celebrar que es van assolint les “fites previstes”, com l’obertura de la passarel·la de l’àmbit de Verge de Montserrat, que permetrà acabar els pilons de la nova estació. L’alcaldessa de Sant Feliu, Lourdes Borrell, va valorar positivament el ritme de les obres i va dir confiar que estiguin enllestides a finals del 2025.

Durant una visita a peu d’obra, Juan Antonio Hermoso va explicar que les obres estan en el mes 36 i que haurien d’estar finalitzades el mes 50. De complir-se aquesta previsió, les obres, que tenen un cost global de 120 milions d’euros, estarien enllestides a finals de l’any vinent i els trens començarien a passar l’últim trimestre de 2026.

Amb les obres del túnel de 654 metres molt avançades (les obres van començar l’octubre de 2023), el director de Construccions d’Adif va celebrar l’obertura als vianants aquests dijous de la passarel·la provisional de l’àmbit de Verge de Montserrat que permetrà acabar l’estructura de la nova estació. La passarel·la està situada sobre les vies actuals del ferrocarril sobre una alçada de 6,3 metres, i amb una longitud total de 260 metres millorarà la connectivitat i seguretat dels vianants de la zona.

La nova passarel·la s’uneix a la resta d’itineraris habilitats per garantir el creuament, tant a peu com en vehicle, d’una banda a l’altra de Sant Feliu. El pas de vehicles es realitza des del carrer de Comerç i de l’Avinguda de Montejurra, mentre que la ciutadania pot creuar a peu pel ‘pont verd’, que connecta els barris de La Salut i Can Maginàs; el pont de la riera de la Salut, que es va reobrir a principis de juny; el pas amb ascensors ubicat a l’estació provisional, a l’antic pas a nivell; els passos de vianants situats a l’Avinguda de Montejurra, i aquesta nova passarel·la a Verge de Montserrat.

L’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell, va celebrar el bon ritme de les obres i va demanar comprensió a la ciutadania pels inconvenients provocats pels treballs. “Els problemes associats a les obres són molts, però la gent ha d’estar tranquil·la perquè amb aquesta obra tant esperada estem construint futur”, va afegir.

Borrell també va posar en valor que a mesura que avancen les obres es vagin fent modificacions per fer més fàcil el dia a dia dels veïns. Aquí, per exemple, va destacar que fer passar la vies per sota de la riera Pahissa, no per sobre com estava inicialment projectat, permetrà habilitar més punts de creuament per a vianants i vehicles.

Font: ACN i Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat