Amb un ampli programa d’activitats vora el mar, les Festes del Mar 2024 es celebren del 12 al 14 de juliol amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners. El desembarcament pirata, la sardinada popular o la cantada d’havaneres ompliran una agenda festiva amb regust mariner que tot just celebra aquest any el seu 25 aniversari

Des d’aquest 12 fins al 14 de juliol Castelldefels celebra una nova edició de les emblemàtiques Festes del Mar. Aquestes festes se celebren cada any amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners. Unes festes que donen identitat a la ciutat i cada any atreuen a milers de persones, tant del municipi com de la comarca i que aquest any celebren el seu 25 aniversari.

Al programa, destaquen les entitats de la ciutat que col·laboren amb aquestes festes, com ara l’Agrupació de Cultura Popular, l’Agrupació Pirates Sardiners i Trabucaires de Castelldefels, la Biblioteca Fernàndez Jurado, Castelldefels Balla Country, el Club Marítim, el Club Nàutic, l’Escola Margalló, Performing Arts i la Parròquia de Santa Maria de  Castelldefels.

Concerts i ball per escalfar motors

El divendres 12 de juliol de 18 h a 20 h podrem ballar i gaudir de la música amb Dj Miss a la plaça de les Palmeres, a continuació tindrem exhibició de country de l’associació Castelldefels Balla Country també a la plaça de les Palmeres (20 h).

A la nit (22h) observarem l’encesa de bengalescom a avís d’observació dels pirates, a càrrec del grup de diables de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels. Una mica més tard (22:15h), concert del Cicle Contrabaix amb Jonathan Herrero & The Big Easy’s Crew als Jardins del Castell.

El dissabte arriben els pirates a la platja

La tarda del dissabte 13 de juliol (19h) comença amb el cercavila de pirates acompanyats pels Tabalers de Castelldefels que recorreran el passeig Marítim des de la plaça de les Palmeres fins el carrer 11.

A les 20h el desembarcament de pirates dirigit per Performing Arts envairà la sorra de la platja a prop del carrer 11 i a les 21 h la tradicional sardinada ocuparà el solar del passeig Marítim, 161-163. Per celebrar el 25è aniversari podreu gaudir d’una exposició dels cartells de la festa i d’un recull de 25 anys de fotografies de sardinada popular.

La plaça de les Palmeres serà l’escenari de Dj Borja amb les seves version (19 h – 20.30 h), a la nit (22 h) tindrem trobada castellera amb la participació dels castellers de Castelldefels i els del Prat. A les 23.30h podrem gaudir dels focs artificials davant del passeig Marítim (entre els carrers 13 i 15) i tancarà la nit (23.45h) el grup d’Ismael González amb la seva gira del 10è aniversari a la plaça de les Palmeres.

Diumenge de música a la plaça de les Palmeres

El diumenge 14 tindrem triple concert a la plaça de les Palmeres. A les 17.30 h és el torn de Symbios Music, a continuació (19.30 h) Dj Sergi Shine Mamboo i finalitza la nit la tradicional cantada d’havaneres amb el grup Barcarola i repartiment de rom cremat ( 21.30 h).

Esport, Mercat del Mar i servei de bus gratuït

El dissabte 13 de juliol d’11 h a 16 h tindrà lloc la regata social Verge del Carme (davant del Club Marítim).

Dissabte 13 i diumenge 14 té lloc el tradicional Campionat Voleiboom a la platja. A l’altura del carrer Masteler (zona Baixador). Més info.: www.voleiboom.com

Del 12 al 14 de juliol de les 17 h a 24 h (divendres l’horari és de 18 h a 24 h) es podrà gaudir del Mercat del Mar, una mostra multisectorial de comerç local, restauració i artesania que es situarà al passeig Marítim entre els carrers 11 i la plaça de les Palmeres.

La tarda del dissabte 15 de juliol de 18.15 h a 2.15 h hi haurà servei d’autobús gratuït des del centre a la platja i a la inversa. Parades: c/ Santiago Rusiñol cantonada c/ Pintor Serra i Santa i c/ 11 cantonada passeig Marina.

Missa en honor de la Mare de Déu del Carme

El dimarts 16 de juliol, tot coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu del Carme, tindrà lloc la missa solemne a l’Església de Can Bou (18 h). A continuació tindrà lloc la processó marinera.

Per unes Festes del Mar lliures de violència masclista i sense LGTBI-fòbia!

Aquest dissabte, 13 de juliol,  a partir de les 22.30 i fins les 2.30 h de la matinada, hi haurà un Punt Lila + a la Plaça de les Palmeres. Un espai de sensibilització, informació i atenció entorn les violències masclistes i la LGTBI-fòbia.

Per unes Festes del Mar lliures de violències masclistes! Només si dic sí, és sí.

Les mirades i els comportaments lascius, els tocaments corporals sense permís i els comentaris ofensius o degradants també són formes de violència cap a les dones, tingueu-ho en compte!

No són tolerables els comentaris ofensius i/o degradants sobre l’orientació sexual, l’expressió de gènere o la identitat de gènere. Tampoc es permet l’exhibició de símbols LGTBI-fòbics o crear espais hostils on no tothom se senti lliure d’expressar-se.

Font: Ajuntament de Castelldefels