Un terç de la programació de la Festa Major de la localitat baixllobregatina, que tindrà lloc del 24 al 28 de juliol, està format per activitats noves o que presenten novetats respecte a edicions anteriors

Del 24 al 28 de juliol, els carrers de Begues s’ompliran de les activitats de la Festa Major. La programació d’enguany combina els actes tradicionals amb uns altres de nous. I tots pensats per a totes les edats. De fet, més d’un terç de la programació està formada per activitats noves o que presenten novetats respecte a edicions anteriors.

Una de les principals serà que les Penyes Joves no coincidiran amb les dates de la Festa Major, sinó que es faran la setmana anterior (del 18 al 20 de juliol). La intenció és fer que el jovent també participi activament de la resta d’activitats de la Festa Major. Per aquest motiu, la programació inclou activitats pensades per a aquest col·lectiu.

Una altra de les novetats serà el canvi d’ubicació de les nits de música amb DJ. Les matinades musicals de divendres a dissabte i de dissabte a diumenge es traslladaran a la plaça de l’Ateneu. La intenció és fer que el públic de totes les edats pugui gaudir de sessions dobles de música, com el ball amb la Salseta del Poble Sec o l’espectacle Euphoria Music Show, que aniran seguides de sessions de discomòbil.

Protagonisme d’activitats al carrer

Els carrers seran els veritables protagonistes de la Festa Major de Begues, perquè la majoria de les activitats s’han pensat per ser gaudides a l’aire lliure. Així, per exemple, s’han programat una sèrie de jocs de rol per a totes les edats; també torna el cinema a la fresca, en aquesta ocasió a la plaça de l’Ajuntament.

Altres novetats del programa de Festa Major serà la possibilitat de viure una experiència de realitat virtual al Petit Casal, o l’Espai Aigua sostenible, que passarà a fer-se al matí a la plaça Lina Font.

La fira d’atraccions, ubicada a la Zona Esportiva, obrirà el cap de setmana de les Penyes i tornarà a estar operativa a partir del 25 de juliol. Per a fer compatible la seva activitat amb el descans del veïnat, els dies feiners, a partir de les 23 h, la fira funcionarà sense música, mentre que les vigílies de festius, a partir de les 24 h, es reduirà el volum de la música.

Propostes d’entitats i ciutadania

Més enllà de sotmetre les propostes a consideració de la Comissió de Cultura, que és habitual, la programació d’enguany també s’ha obert a la participació del conjunt d’entitats i ciutadania de Begues. Gràcies a aquesta col·laboració, el programa d’enguany compta amb una noves propostes, com el Torneig Pi Gros de 12 hores de futbol sala, organitzades per l’Associació Esportiva Begues, els tornejos de jocs de taula, o el canvi d’ubicació del Trivial de Begues, que tindrà lloc a la plaça del Raval.

Com no podia ser d’una altra manera, la Festa Major de Begues també inclourà actes ben tradicionals i arrelats al municipi com, entre altres, la cercavila popular amb els gegants Tòfol, Eulàlia i Martí, la missa i benedicció de cotxes davant l’església de Sant Cristòfol, el correfoc de la Cuca Fera, els diables i els Timbalers, la trobada amb el Gegant Martí, la trobada castellera o la fideuada popular, que tant d’èxit va tenir l’any passat, i que acabarà amb el recital d’havaneres i el repartiment de rom cremat.

Font: Ajuntament de Begues