La mort de qui fou elprimer alcalde democràtic de Cornellà de Llobregat després del franquisme, Frederic Prieto (a la fotografia), del PSUC, de la que elBaix.cat va informar aquest divendres, continua provocant reaccions de condol.

Llibre de condolences

Després de la cerimònia de comiat d’avui, dissabte, al Tanatori de la ciutat, l’Ajuntament, que ha decretat tres dies de dol oficial, ha anunciat que habilita la Sala de Plens de la Casa de la Vila, perquè tothom que ho vulgui pugui acomiadar-se d’en Frederic Prieto. Des d’aquest diumenge, 21 de juliol, fins el dimarts, dia 23, entre les 10 del matí i les 2 del migdia, i entre les 5 de la tarda i les 8 del vespre, es podrà signar en un llibre de condolences. També es podrà fer des de la pàgina web municipal.

Un espai públic o un equipament portaran el seu nom

L’Ajuntament de Cornellà ha fet pública una Declaració Institucional  en la que afirma que “Frederic Prieto ens ha deixat a tots els cornellanencs i cornellanenques, de totes les darreres generacions, de totes les procedències i de tots els diferents àmbits socials, un enorme llegat que continuarà sempre present  a la nostra memòria col·lectiva”. En el comunicat, el Consistori anuncia que s’iniciarà la tramitació pe posar el seu nom a un equipament o espai públic de la ciutat. Des dels Comuns de Cornellà i del Baix Llobregat, el tinent d’alcalde, Claudio Carmona, afirmava que la ciutat d’en Frederic Prieto “ el tindrà sempre en el record amb un agraïment  enorme pel seu compromís i la seva lluita per millorar Cornellà”

Font i fotografia: Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here